Evenimentul ZileiActualitateDan Șucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piața media. Cu cine a bătut palma

Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piața media. Cu cine a bătut palma

Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piața media. Cu cine a bătut palma
Succesul în domeniul afacerilor depinde foarte mult de felul în care acționezi în vremurile de criză, spunea Dan Șucu, proprietarul celebrului lanț de magazine și hipermarketuri Mobexpert, la finele anului 2020, când românii priveau cu nesiguranță viitorul. Antreprenorul a reușit acum să dea lovitura și în piața media și ar putea ajunge principalul acționar al unui important grup din domeniul jurnalismului.

Dan Șucu – mutarea momentului în piața media românească. Omul de afaceri care deține grupul Mobexpert – cu 26 de hypermarketuri și magazine de mobilă în țară, precum și în străinătate, 8 fabrici și o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro – ar putea ajunge principalul creditor al grupului Mediafax.

Dan Șucu ar putea deveni principalul acționar al Mediafax

Reprezentanții ING Bank au purtat, de-a lungul timpului, mai multe negocieri cu diverși investitori pentru a vinde creanța pe care o avea asupra grupului Mediafax. În cele din urmă însă, aceștia au bătut palma cu afaceristul Dan Șucu, au informat surse profit.ro, citate de capital.ro.

Astfel, proprietarul grupului lanțului Mobexpert a cumpărat de la ING Bank creanța pe care instituția bancară o deținea asupra Mediafax. Potrivit acelorași surse, Dan Șucu ar putea deveni, în timp, acționarul principal al grupului.

Agenția de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, denumită Mediafax SA.

Proprietarul Mobexpert, despre perspectivele antreprenorilor în criză

Deși nu a dorit să comenteze situația prezentată în articolul în cauză, se pare că omul de afaceri are încredere în succesul său. Nu este o noutate faptul că Dan Șucu vede în perioadele de criză oportunități. Chiar el vorbea, într-o poziție oferită presei în anul 2020, că „există o singură calitate pe care trebuie să o aibă un antreprenor: încrederea în sine”.

„Ca să poți să reușești este foarte puțin probabil să o faci din prima încercare: vei cădea, te vei ridica de multe ori, dar într-un final vei reuși”, spunea la acea vreme proprietarul Mobexpert, care este, de altfel, și primul investitor al emisiunii Imperiul Leilor de la PRO TV.

Motorul succesului afaceristului a fost reprezentat de un vis, acela de a asigura familiei sale un trai mai bun. Astfel, la începutul anilor 1990, Dan Șucu a construit o afacere de succes – Mobexpert -, care în prezent prezintă o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro. Platforma de vânzare online a proprietății prezintă, în fiecare lună, peste un milion de vizitatori și generează, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, o treime din cifra de afaceri a grupului.


Accesează: