Jurnalistul Dan Andronic a vorbit pe Facebook despre declaraţiile făcute de Traian Băsescu, conform cărora, acesta ar fi avut multiple întâlniri cu Florian Coldea, chiar la el în birou.

„Ştiu de plimbarea oamenilor de afaceri, a jurnaliştilor, politicienilor la Florian Coldea în birou. Nu ştiu cum erau. Exista acoperire din partea SRI. Îşi chemau colaboratorii la ordine. Nu e deschis accesul publicului la biroul lui Coldea şi Maior din pădure. Mi-au spus că erau surse şi culegeau informaţii de la ei. Ştiu nume care au fost acolo, dar nu vă pot spune nume.

Dan Andronic se vedea frecvent cu cei din pădure. De asta am spus numele lui că a spus-o public şi el”, a declarat Băsescu.

Dan Andronic a reacţionat rapid şi l-a corectat pe fostul preşedinte al României, spunând că nu a fost niciodată la Coldea în birou, şi că aceste afirmaţii ar fi fost făcute de George Maior, cu care era prieten.

Mesajul integral postat de jurnalist pe Facebook:

„O mică corecție la ce a spus în această seară Traian Băsescu: NU am fost vreodată în biroul lui Florian Coldea de la SRI sau aiurea. Ceea ce a spus George Maior (nu eu) este că ne întâlneam, fiind prieteni.

La acele întâlniri participa uneori și Florian Coldea, dar nu numai.

Asta nu l-a împiedicat vreodată să facă diverse lucruri împotriva mea…

Dar, cred că în jurnalul Elenei Udrea apar numele exacte ale celor care se întâlneau cu Coldea.

P.S. Ca să fie clar, Maior a spus la Comisie: "A fost o relatie de prietenie in timp, aveam discutii despre evolutia unor idei”.

Eu n-am dat detalii în public, Băsescu știa de la mine. De ce? Pentru că sunt multe lucruri pe care încerc să le uit, nu să le țin minte”.

Te-ar putea interesa și: