Evenimentul Zilei > Justitie > Dan Adamescu, audiat la DNA într-un nou dosar
Dan Adamescu, audiat la DNA într-un nou dosar

Dan Adamescu, audiat la DNA într-un nou dosar

Dan Adamescu, proprietarul companiei Astra Asigurări, care este în faliment, a ajuns luni dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat într-un alt dosar.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că omul de afaceri a fost citat în calitate de suspect, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 700 de milioane de lei.

Tribunalul Bucureşti a acceptat, în 3 decembrie 2015, cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de intrare în faliment a companiei Astra Asigurări.

Consiliul Autoritatăţii de Supraveghere Financiară a decis în 8 septembrie 2015 intrarea în faliment a Astra Asigurări, după ce societatea nu a reuşit să-şi majoreze capitalul social cu necesarul de 425 de milioane de lei.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 2015, pe Dan Adamescu la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pe judecătorul Mircea Moldovan la 22 de ani deînchisoare, pe Elena Roventa la cinci ani şi zece luni, pe Sorin Viziru la cinci ani şi pe Ion Stanciu la trei ani şi opt luni, potrivit agenţiei Mediafax. 

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă, că omul de afaceri Dan Adamescu este vinovat pentru faptele de corupţiede care l-au acuzat procurorii şi l-au condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare şi trei ani interdicţia unor drepturi, printre care şi dreptul de afi director şi administrator al unei societăţi sau de a coordona societăţi comerciale, în ţară sau în străinătate.

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, a primit cea mai grea pedeapsa din dosar – 22 de ani de închisoare cu executare -, pentru intervenţii în cauze deinsolvenţă. Judecătorii Curţii de Apel i-au aplicat lui Moldovan pedepse de aproximativ şase ani pentru fiecare fapta de care a fost acuzat. În urmă contopirii pedepselor,instanţa a decis că Moldovan să fie condamnat la şase ani şi zece luni de închisoare, la care au adăugat un spor de 15 ani şi două luni de închisoare, ceea ce reprezintă o treime din totalul celorlalte pedepse.
 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.