Ministrul Daea a participat la o demonstraţie practică şi s-a urcat pe o combină de recoltat porumb.  “Nu o să conduc combina, o să stau în stânga mecanizatorului, căci nu am făcut protecţia muncii şi nu vreau să mă pun rău cu legea”, a mărturisit ministrul Agriculturii, în timp ce se suia pe combină.  La finalul recoltării, acesta a spus că merge "de fiecare dată cu combina cu mare plăcere”.

“Fermierul care nu se urcă pe combină să vadă la recoltat care este producţia şi nu numai care este producţia, ci şi terenul, densitatea, uniformitatea, greşelile, scăpări tehnologice pe care le vezi numai dacă urci pe combină”, a lăsat Petre Daea fraza neterminată.

Un fermier local, Sorin Fuerea, reprezentant al unei organizaţii a udătorilor din localitatea Fundata, a reclamat că "apa de irigaţii este declarată ca fiind gratuită doar pe hârtie, ANIF-ul din zonă invocă randamentul scăzut al canalelor de irigaţii, motiv pentru care la Fundata se udă doar 100 din cele 12.000 de hectare aflate în această organizaţie a udătorilor'.  'Am să merg de urgenţă şi o să iau măsuri', i-a răspuns ministrul Daea, potrivit Agerpres.

Ministrul Agriculturii a vizitat şi cele aproape 20 de standuri ale companiilor prezente la manifestare, producătoare de utilaje, seminţe şi de pesticide.

“Nu cunosc în acest moment care este producţia medie la porumb, în această zonă se vehiculează producţii între 10 şi 20 de tone la hectar, iar pe vremea lui Ceauşescu dacă se obţinea 5 tone la hectar era sărbătoare”, a mai declarat ministrul Petre Daea.

Te-ar putea interesa și: