Scenariul care îi da fiori lui Emil Boc. Dacian Cioloș îi va lua locul la Primăria Cluj-Napoca

Scenariul care îi da fiori lui Emil Boc. Dacian Cioloș îi va lua locul la Primăria Cluj-Napoca Sursă: Photo © Gabriel Petrescu | Dreamstime.com

Au început mutările și aranjamentele politice în perspectiva alegerilor locale din acest an. În presa locală din Cluj au apărut informații potrivit cărora Emil Boc ar urma să cedeze locul din fruntea primăriei în favoarea fostului premier, Dacian Cioloș.

Scenariu șoc în Cluj-Napoca. Dacian Cioloș ar urma să candideze în locul lui Emil Boc în alegerile locale. Asta în condițiile în care filiala REPER din Cluj nu punctează la capitolul scor politic.

Dacian Cioloș, candidat pentru Primăria Cluj

De fapt, sondajele citate de presa locală indică faptul că partidul condus de fostul premier nu ar obține nici măcar 1%. Însă, notorietatea lui Dacian Cioloș ar urma să ridice partidul pe culmile succesului politic.

Totuși, Emil Boc conduce Cluj de peste 20 de ani și este destul de greu să fie bătut de Cioloș, un personaj politic care nu s-a remarcat. Dar, în presa locală au apărut inflormații potrivit cărora Boc ar practica non-combatul politic în favoarea unui post la Bruxelles, în Parlamentul European.

Ne puteți urmări și pe Google News
Dacian Cioloș, primar în Cluj Napoca

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EVZ

PNL și REPER aproape de fuziune

Scenariul nu este departe de adevăr. Asta pentru că la finalul anului trecut PNL ar fi negociat cu Dacian Cioloș o posibilă fuziune în perspectiva alegerilor din acest an. Negocierile s-ar fi desfășurat cu acordul secretarului general PNL, Lucian Bode.

La momentul respectiv, Gazeta de Cluj a anunțat că negocierile au fost conduse de Virgil Ardelean, fostul șef al serviciului de informații MAI. Mai mult, Dacian Cioloș și Ardelean sunt rude de gradul trei. Aspect recunoscut și de fostul premier.

Emil Boc, primar, Cluj-Napoca

Primăria lui Emil Boc, poprire de opt miloane de euro / Sursă foto: Razvan Valcaneantu EEC

Emil Boc ar urma să-i cedeze locul lui Dacian Cioloș

În schimbul fuziunii, Emil Boc ar fi trebuit să-i cedeze Primăria Clujului în favoarea lui Dacian Cioloș. Ideea de fuzionare a fost vehiculată încă din luna septembrie a anului trecut. Moment la care surse din interiorul Partidului Național Liberal au precizat că Nicolae Ciucă a inițiat o serie de negocieri pentru întărirea formațiunii politice înaintea alegerilor din acest an.

Mișcarea a făcut parte dintr-un plan mai amplu în care PMP și REPER urmau să fuzioneze. Între timp, ALDE a fost inclus în PNL, iar PMP s-a aliat cu SUR și Forța Dreptei.