Cel mai mare buget din istorie pentru Cluj. Cum va folosi Emil Boc banii

Cel mai mare buget din istorie pentru Cluj. Cum va folosi Emil Boc banii Emil Boc. Sursa Foto - Emil Boc, Facebook

Primarul Cluj-Napoca anunță cel mai mare buget din istoria orașului din 2024, cu peste 720 milioane de euro

Cluj Napoca, cel mai mare buget din istorie

În 2024, Cluj-Napoca va avea cel mai mare buget din istoria sa, anunță primarul Emil Boc.

Va avea peste 720 milioane de euro, având o creștere de 25,13% față de bugetul anului 2023, în baza investițiilor.

Banii vor fi băgați în crearea locuri de muncă, în investiții, spații verzi și digitalizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cluj-Napoca, nr. 1 în România?

Primarul Cluj-Napoca a declarat că orașul va fi nr. 1 în țară la calitatea vieții și cel mai european. ⁠Fondurile europene vor avea o pondere mai crescută față de cheltuielile locale

„Obiectivul este de menține atractivitatea Clujului ca orașul nr. 1 în România în materie de calitate a vieții și oraș de referință în UE. În asta se transpune toată politica pe care o promovăm noi, o viață cât mai bună la Cluj-Napoca”.

Primarul anunță că vor fi investiți bani în construirea metroului, centurii metropolitane și Spitalului Regional de Urgență, precum și în aducerea a 18 autobuze electrice. Vor fi reabilitate termic 16 blocuri de apartamente, citează Antena 3 

 

 

Emil Boc și-a prezentat obiectivele pentru 2024

Primarul Boc a mai spus că bugetul de anul acesta reflectă viziunea politică de dezvoltare a orașului, a alianței PNL-UDMR.

„Din bugetul de 721 de milioane de euro, 43% merg pentru dezvoltare (406 milioane de euro) şi restul pentru funcţionare (314 milioane de euro). Avem o creştere de 25% faţă de bugetul anului anterior, bazată pe investiţii, cea pe consum e ca un foc de artificii, produce rezultate pe moment, dar când s-au terminat artificiile ne scufundăm în beznă”, a spus primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc a precizat că, în acest an, Municipalitatea pe care o conduce și-a propus să deschidă 24 de proiecte de investiții. Valoarea totală a acestora este de 240 de milioane de euro.