Elevii clujeni vor să pună bazele digitalizării. Autoritățile locale i-au premiat

Elevii clujeni vor să pună bazele digitalizării. Autoritățile locale i-au premiat Sursa: EVZ

Academia „Descoperă-ți Pasiunea în IT” a obținut rezultate remarcabile și continuă să le aducă absolvenților aprecieri și recompense. Elevii au realizat în timpul celor 6 luni de pregătire produsul inovator tech „SmartDash Cart” și au fost desemnați câștigătorii Galei „10 pentru Cluj” la categoria Inovație. La categoria IT a fost desemnat câştigător Pescariu David Alexandru, elev la L.T. „Lucian Blaga”.

Ce premii au obținut elevii

La cea de-a 13-a ediţie, Gala de Excelenţă „10 pentru Cluj” a desemnat pe 15 decembrie câştigătorii. „Cei mai buni dintre cei buni” la categoria Inovaţie au fost declaraţi șase liceeni pregătiţi extracurricular în cadrul programului de educaţie practică Academia „Descoperă-ți Pasiunea în IT”.

Echipa este formată din Adam Raluca-Mihaela, Kiss Aris-Eduard, Marcu Bogdan-Cristian, Miron Alexandru-Bogdan, Petruș Cătălina-Antonia și Radu Alexandru-Mihai. Ei sunt elevi la Colegiul Național "Emil Racoviță", Liceul Teoretic "Avram Iancu” și Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

„Îi felicităm pentru că demonstrează că inovația are loc aici, cu voi și pentru noi. Bravo, tinerilor!”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul ceremoniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premiul a fost oferit de europarlamentarul Daniel Buda și constă într-o vizită la Parlamentul European de la Bruxelles pentru toţi membrii echipei.

Premiere elevi Cluj IT

Sursa: EVZ

Viitorii specialiști IT ai României sunt elevii

„Aceşti tineri reprezintă viitorul României şi îi îndemnăm să rămână la Cluj, capitala educaţiei şi dezvoltării în domeniul inovării, pentru a aduce în continuare plusvaloare societăţii în care trăim” a spus Maria Forna, președinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Cluj.

La categoria IT a fost desemnat câştigător Pescariu David Alexandru, elev la Liceul Teoretic “Lucian Blaga”, de asemenea absolvent al academiei. Premiul obţinut de David constă într-un laptop, căşti și rucsac.

“Ne bucurăm de această recunoaștere a competențelor în IT, ideilor inovative și efortului elevilor pregătiți în programul nostru. Realizările lor ne confirmă încă o dată că avem tineri foarte creativi, capabili, dacă primesc susţinere din partea societăţii, să-şi transforme creativitatea în inovaţie”, declară Liliana Ștefan-Cazacu, Președintele Asociației DpIT, organizatorul programului.