Evenimentul Zilei > Actualitate > Dacă ai trotinetă electrică ai intrat în vizorul Poliției Rutiere. Vei fi chemat la sediu
Dacă ai trotinetă electrică ai intrat în vizorul Poliției Rutiere. Vei fi chemat la sediu

Dacă ai trotinetă electrică ai intrat în vizorul Poliției Rutiere. Vei fi chemat la sediu

Un fenomen considerat ca fiind periculos a fost înregistrat în ultimele luni în Drobeta Turnu Severin. Zeci de trotinete electrice sunt folosite de oameni care nu cunosc banalele legi de circulație.

Polițiștii susțin că aceste trotinete nu au sisteme de semnalizare, circulă cu viteză mare și sunt conduse de oameni care nu au permis de condeucere. Oamenii legii susțin că nu există o lege care să le permită să îi amendeze pe cei care conduc aceste trotinete electrice.  ”Este un statut incert al acestor vehicule. Ar trebui făcută o verificare la R.A.R. pentru a vedea cărei categorie de vehicule se supun și în funcție de asta putem lua măsuri. Noi avem în plan să facem verificări la firmele care închiriază astfel de vehicule, dar îi vom verifica și pe cei care le conduc”, spune comisarul șef Remus Lucian LUCA, inspectorul șef al I.P.J. Mehedinți.

Fenomenul trotinetelor electrice este combătut puternic de primarul din Drobeta Turnu Severin, de parcă în oraș nu sunt alte lucruri mai bune de făcut. Astfel, trotinetele electrice nu mai pot fi conduse în zonele pietonale pentru motivul că au fost înregistrate mai multe accidente. ”Primăria a retras autorizațiile de funcționare a celor care închiriau aceste trotinete pentru că nu și-au respectat condițiile din contract, acelea cu privire la interzicerea accesului în zonele pietonale. Nu au respectat nici condițiile de siguranță cum ar fi vesta reflectorizantă sau casca. Am înțeles că nu sunt nici mopede pentru că nu au număr de identificare, nu sunt nici biciclete pentru că au motor. Au însă un statut incert care ne pune în încurcătură și pe noi și poliția”, a spus primarul din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit tele2drobeta.ro, un moped trebuie sa fie echipat cu instalaţie de frânare, sistem de avertizare sonoră, lumini şi plăcuţă cu numărul de înregistrare. Despre trotinete, însă, nu se știe ce trebuie respectat înainte de a ajunge în trafic, printre mașini sau pe străzile pietonale, printre copii și bătrâni.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: