Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în România. Ce magnitudine transmit specialiștii de la INFP?
Cutremur în România. Ce magnitudine transmit specialiștii de la INFP?

Cutremur în România. Ce magnitudine transmit specialiștii de la INFP?

Cercetătorii de la INFP au anunțat producerea unui nou cutremur în zona Vrancea. Seismul a avut loc în jurul orei 17 miercuri.

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs miercuri după-amiaza, la ora locală 16:27, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 128 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 85 km Est de Braşov, 96 km Sud de Bacău, 100 km Nord-Est de Ploieşti, 109 km Vest de Galaţi, 112 km Nord-Vest de Brăila şi 149 km Nord de Bucureşti.

Serie de cutremure în România. Au avut loc duminică!

Un alt cutremur cu o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs duminică seara, în jurul orei 20.30, în județul Vrancea. Este al doilea care s-a produs în aceeași zi.

Cel mai puternic seism din acest an

De menționat că cel mai puternic seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 121 de kilometri şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. De altfel, cutremurul a fost atât de puternic încât a fost resimțit și la nivelul municipiului București.

Cutremurul s-a produs pe timpul nopții, la ora 3:26, după cum a anunțat Institutul Național pentru Fizica Pământului, iar initial a fost anunțat cu o magnitudine de 5,4. Ulterior, datele au fost revizuite, iar într-un final, după cea de-a patra încercare, INFP a stabilit că magnitudinea acestuia a fost de 5,2 grade.

Seismul a avut intensitatea V pe scara Mercalli și a fost localizat la: 84 km E de Brașov, 97 km S de Bacău, 98 km NE de Ploiești, 110 km V de Galați, 112  km NV de Brăila, 148 km N de București, 171 km NE de Pitești, 177 km SV de Iași, 197 km E de Sibiu, 212 km N de Ruse, scrie INFP.