Patru cutremure în numai 24 de ore. Marele pericol vine din Vrancea

Patru cutremure în numai 24 de ore. Marele pericol vine din Vrancea

România a fost lovită de patru cutremure în ultimele 24 de ore. Experții de la INFP au făcut publice datele înregistrate.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter s-a produs în această după amiază în județul Brăila, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare și pentru Fizica Pământului (INCDFP).

În ziua de 23 Octombrie 2020 la ora 13:13:36 (ora locală a României) s-a produs în MUNTENIA, BRAILA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2,9 , la adâncimea de 14 km, arată INCDFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 38km SV de Braila, 59km SV de Galati, 115km NV de Constanta, 133km E de Ploiesti, 140km NE de Bucuresti, 180km SE de Brasov, 186km NE de Ruse, 187km S de Bacau, 196km N de Varna, 224km E de Pitesti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Seismul este al patrulea în ultimele 24 de ore.

Seria de 4 cutremure

Primul cutremur a avut loc in zona seismica Vrancea, joi dupa-amiaza, la ora 13.03, ora locala a Romaniei.

Cel de-al doilea a avut loc la ora 18:57:23, în județul Vrancea.

Cel mai puternic seism s-a produs la ora 23:21:42 (ora locală a României) şi s-a produs în zona Vrancea, Buzău. Acesta a avut o magnitudine de 3.9 şi s-a produs la adâncimea de 140km.

Ultimele cutremure amintesc de o serie bizară de seisme ce au fost înregistrate la Galați într-un timp foarte scurt.

37 de cutremure într-o săptămână

Acum câțiva ani, la Ga­laţi s-au produs 37 de cutremure, dintre care nouă de peste 2,5 grade pe scara Richeter.

Cel mai puternic dintre aceste cutremure a avut 3,9 grade, a precizat la momentul respectiv directorul general al INFP, Constantin ionescu.

Goana după petrol a provocat cutremurele?!

Gheorghe Duţu, preşedin­tele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), a spus că nu este nicio legătură între lu­cră­rile petroliere şi seria de cutremure din zona Galaţi, judeţ în care în ultima lună au fost înregistrate nouă seisme, potrivit informaţiilor Institutului Naţional pentru Fizica Pământulul.

Specialiştii au luat în calcul mai mulţi factori, printre care instabilitatea solului, inundaţiile din ultimele săptămâni şi exploatările petroliere din zonă.

Specialiştii de la Institutul pentru Fizica Pământului au instalat aparatură în zona localităţilor Slobozia Conachi – Izvoarele pentru a identifica factorii care au ge­nerat aceste cutremure.

„Nu este nicio legătură între lucrările petroliere şi ceea ce s-a întâmplat acolo. Este absurd”, a spus Gheorghe Duţu, preşedintele ANRM.