Evenimentul Zilei > Politica > Cutremur în PSD. Zgonea solicită demisia lui Dragnea.
Cutremur în PSD. Zgonea solicită demisia lui Dragnea.

Cutremur în PSD. Zgonea solicită demisia lui Dragnea.

Scandalul din PSD capătă noi proporţii, de la o oră la alta. După ce Liviu Dragnea – reconfirmat vineri la cârma partidului, de reprezentanţii CExN – a anunţat că nu intenţionează să renunţe la şefia formaţiunii, în pofida condamnării cu suspendare, preşedintele executiv Valeriu Zgonea îi solicită astăzi demisia, din nou, susţinând că „PSD se îndreaptă către prăpastie”.

Potrivit surselor noastre, Zgonea nu se bucură deloc de susţinere printre liderii social-democraţi, iar Dragnea şi apropiaţii săi se pregătesc să-l demită din conducerea partidului, miercuri, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv, cu largul aplomb al liderilor din teritoriu.   

 

Zgonea vrea un şef „integru”, „decent” şi „responsabil”

 

''PSD se îndreaptă către prăpastie. (…) Sunt suficient de mulţi oameni cinstiţi şi corecţi care pot prelua astăzi conducerea partidului. (…) Îmi cunosc foarte bine limitele. (…) PSD trebuie să fie condus de oameni integri, decenţi şi responsabili. Când ai cele mai multe voturi exprimate în toate alegerile ai o anumită responsabilitate. (…) Sunt un membru şi rămân un membru fidel, chiar dacă voi fi demis, dacă mi se va retrage sprijinul'', a spus Zgonea la sediul PSD, potrivit Mediafax.

Dragnea anunţă o şedinţă cu „decizii importante”

 

Reamintim că Liviu Dragnea a anunţat, duminică seara (la Antena3), că miercuri va convoca o şedinţă a Comitetului Executiv pentru a discuta contextul generat de condamnarea sa şi a susţinut că şi-a cerut el însuşi demisia sieşi după aflarea sentinţei, dar că nu poate face rău „PSD şi ţării”: „Ca om, după atâţia ani de frustrare, de nedreptate, sigur că tentaţia e să te duci să te retragi şi să îţi vezi de viaţă, câtă mai ai. Pe de altă parte, există şi o responsabilitate faţă de o organizaţie uriaşă, solidă, care este într-un plin proces de modernizare acum este şi în prag de alegeri. Dacă eu vineri aş fi anunţat colegii mei că aici, acum, în sediul partidului îmi dau demisia, exact atunci începea o luptă pentru putere care dura mult timp şi avea un efect devastator (…) O să facem miercuri un Comitet Executiv al PSD în care o să analizăm situația la rece.” Întrebat dacă este posobil ca Zgonea să părăsească PSD, Dragnea nu a răspuns clar, însă a precizat că se vor lua decizii importante.

Scandalul acoperiţilor din PSD

Reamintim că în scandal s-a amestecat şi ex-premierul Victor Ponta, vineri, care a susţinut că Dragnea nu trebui să-şi dea demisia fiindcă trebuie să apere PSD de „ofiţerii acoperiţi sau descoperiţi” care vor să preia butoanele partidului. Ulterior, deşi Ponta a explicat că nu făcea referire la Valeriu Zgonea, preşedintele executiv al PSD a continuat să fie acuzat, în spatele uşilor închise, că ar fi „întors cu cheiţa” şi că face jocurile binomului SRI-DNA.