Se pare că Gheorghe Flutur ar vrea să îl propună pe Mihai Gășpărel, „uns” de PSD în fruntea Gărzii Forestiere din Suceava, pentru postul de Secretar de Stat la Ministerul Mediului.

Dat fiind faptul că Mihai Gășpărel este un personaj controversat, propunerea lui Flutur i-a șocat pe colegii de partid. Găşpărel a mai fost in cărți și in 2017, pentru același post, din partea PSD.

„Surse extrem de bine informate spun că Mihai Găşpărel va primi funcţia de director al Departamentului de Control Silvic şi Cinegetic din cadrul ministerului înainte amintit. Mihai Găşpărel, cunoscut ca fiind un apropiat al PNL, va fi trimis la Bucureşti pentru a face loc unuia dintre apropiaţii PSD”, scrie jupânu.ro.

Iar în iulie anul acesta, pe pagina de Facebook a unor ecologişti a fost publicată o fotografie în care se vede cum o maşină a Gărzii Forestiere Suceava circulă în spatele unui camion cu lemne. Autorii postării insinuau că angajaţii instituţiei publice escortau un transport ilegal, potrivit Adevărul.

„Corupţie în Garda Forestieră Suceava?! Ca şi aseară, şi azi e maşina Gărzii Forestiere în spatele unui camion pentru transport lemn… Cam ciudat…Vom continua să monitorizăm activitatea infracţională silvică din Suceava. DIICOT, imaginile şi frecvenţa transporturilor însoţite de GF, au iz de Grup Infracţional Organizat din silvicultură”, scriau, atunci, ecologişti de la „Stop Defrişărilor”.

Gășpărel nu poate fi demis pentru că acesta a susţinut un examen pentru ocuparea postului şi ar fi dat instituţia în judecată şi ar fi cîştigat, mai ales că nu are ce să i se impute.