Conform digi24.ro, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dezvăluit că dacă se va înregistra o creștere a numărului de îmbolnăviri de covid-19, înseamnă că oamenii nu au respectat regulile de distanțare și au petrecut împreună de Paşti.

În opinia reputatului profesor, acest comportament nu ar fi făcut altceva decât să faciliteze transmiterea virusului care a apărut în China şi care în prezent a paralizat aproape toată planeta.

De asemenea, Rafila a prezentat şi scenariul pozitiv: dacă numărul de cazuri rămâne constant, la începutul lunii mai se vor putea gândi măsurile de relaxare anunțate pentru jumătatea lunii.

Reprezentantul României la OMS a mai completat că la sfârșitul săptămânii se vor împlini 14 zile, adică perioada maximă de incubație a coronavirusului, de la sărbătorile de Paști.

„Aceasta este săptămâna de încercare. Mai avem 4-5 zile până la sfârșitul lunii. Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paști va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19.

Dacă se va menține un număr constant de cazuri noi pe zi, 400-500, cum se înregistrează acum, înseamnă că oamenii au ascultat sfaturile autorităților.

În această variantă, ne putem aștepta la o scădere a numărului de cazuri la începutul lunii mai”, a declarat Rafila conform sursei citate.

România are un decalaj de trei săptămâni față de Spania, care începând de duminică a relaxat restricțiile de circulație până la modul în care copiii au putut ieși pentru prima dată din casă. Referitor la acest aspect, Rafila a punctat:

„Vom vedea dacă relaxarea de la ei va duce la o intensificare a cazurilor. Putem acționa preventiv.

Oricum, oamenii trebuie să rămână precauți, mai ales în condițiile în care restricțiile de circulație vor fi ridicate, mai ales la magazine sau în parcuri, unde se pot aducna mai mulți la un loc.

De asemenea, regulile de igienă și purtarea măștii trebuie respectate în continuare.”

Gata, opriţi-vă! Mesajul lui Rafila este valabil pentru milioane de români. Alertă

Măsură vitală propusă de Rafila. Românii trebuie s-o afle rapid! Chiar acum, rapid!

Rafila, omul nostru de la OMS: Sănătatea publică nu e pusă în pericol

Taina lui Rafila! Ce n-a spus românul de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii? Bombă

O mare minciună! Rafila a intervenit de urgenţă şi a lămurit-o. Cine are interese?

Să afle toţi românii! Când va da înapoi molima în România? Rafila a spus-o! Este alertă