O mare minciună! Rafila a intervenit de urgenţă şi a lămurit-o. Cine are interese?

O mare minciună! Rafila a intervenit de urgenţă şi a lămurit-o. Cine are interese?

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a intervenit prompt la Digi 24 pentru a dezminți o informație care s-a vehiculat.

Membrul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a referit la un subiect foarte sensibil în actualul context al pandemiei de coronavirus.

„Aș face un comentariu pentru că am văzut că ați avut un invitat care a făcut o pledoarie legată de modul de testare din România.

Din păcate, îmi pare rău că posturile de televiziune nu discriminează când invită diverse persoane să discute despre testare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt persoane care nu au calificarea necesară oferind informații eronate. Mă refer la faptul că testele rapide nu sunt utilizate în nicio țară din UE.

Este o minciună că se folosesc pentru diagnostic. Mai mult, am avut o teleconferință cu experții chinezi care ne-au povestit cum se întâmplă lucrurile la ei.

Folosesc doar teste de biologie moleculară și, nici măcar ei, care le produc în China, nu le folosesc pentru diagnostic. Repet: nici măcar ei nu folosesc testele rapide.

Singura utilitate a lor este ca, la un anumit moment, când numărul de cazuri începe să scadă, să putem face un studiu de seroprevalență încât să vedem care este răspândirea infecției în populație.

Adică nu cazurile acute, ci să vedem cine sunt cei care au trecut prin boală pentru a putea face o estimare la nivel național.

Chestiunea care se vehiculează contravine tuturor recomandărilor științifice. Testele rapide reprezintă doar o soluție comercială pentru cineva...

și nu au nicio legătură cu diagnosticul acestei infecții. Vom ajunge la confuzie și se va crea o bulversare extrem de mare în sistemul de sănătate dacă trecem la aceste testări”, a explicat Alexandru Rafila la Digi 24.

Intervenţia acestuia a venit în contextul în care se ştie că singurele teste care contează pentru diagnosticarea coronavirusului sunt PCR.

Acestea reprezintă cea mai răspândită modalitate de depistare a unei infecții active.

Taina lui Rafila! Ce n-a spus românul de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii? Bombă

Să afle toţi românii! Când va da înapoi molima în România? Rafila a spus-o! Este alertă