Evenimentul Zilei > Social > Cunoscutul realizator TV Mădălin Ionescu a vorbit deschis despre drama fiului său: „Filip e foarte vulnerabil într-o țară ca România”. VIDEO
VIDEO

Cunoscutul realizator TV Mădălin Ionescu a vorbit deschis despre drama fiului său: „Filip e foarte vulnerabil într-o țară ca România”. VIDEO

Realizatorul TV Mădălin Ionescu se poate mândri cu o carieră exemplară, însă în viața personală are o mare suferință: fiul său este bolnav. În emisiunea "Dosare de presă" moderată de Mirel Curea, jurnalistul a vorbit fără rezerve despre o realitate tristă: statul român nu oferă niciun ajutor persoanelor cu dizabilități.

Aflat la a doua căsătorie, Mădălin Ionescu a făcut presa să explodeze în momentul în care s-a afișat public cu cea care avea să-i devină soție, reportera Cristina Șișcanu. La acea vreme erau colegi în Antena Group, iar jurnalistul a simțit pe propria piele dezavantajele celebrității: „Presa are o putere extraordinară, se creează acea presiune. 3 luni am stat pe prima pagină”.

Mădălin neagă categoric un zvon mult vehiculat la acel moment, și anume că Cristina i-ar fi destrămat familia. „M-am îndrăgostit nebunește. Nu am anunțat public că divorțez”, precizează el, care adaugă că popularitatea te poate face să îți pierzi mințile. „Mi-a crescut copiii”, punctează Mădălin despre actuala parteneră de viață.

Eu nu o privesc ca pe o cruce

O suferință personală este fiul său Filip, care are o dizabilitate severă. „Are un creier de geniu, însă centrii vorbirii sunt calcifiați. A dezvoltat alți centri. Trebuie să muncesc foarte mult. Eu nu o privesc ca pe o cruce”, spune Mădălin Ionescu.

Adolescentul a făcut progrese mari în urma unor tratamente complexe, însă părintele lui recunoaște cu tristețe că statul nu sprijină deloc persoanele cu astfel de suferințe. „Aceste persoane cu dizabilități sunt ostracizate. Filip e foarte vulnerabil într-o țară ca România. Nu mai vrea să facă sport din cauza acestei dezamăgiri. O țară care nu are milă față de persoanele vulnerabile e înapoiată. Sunt sechele din perioadă comunistă. Se fac progrese, dar foarte încet”.

Din fericire, Filip are o relație foarte bună cu socrii jurnalistului, basarabeni. „E înnebunit după socrii mei. E un copil cu umor și minte de geniu„, mărturisește Mădălin Ionescu.

Versiunea integrală a interviului poate fi urmărită aici: