În deschiderea ședinței CGMB pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de buget pe anul în curs, Gabriela Șerbănescu, reprezentanta persoanelor adulte cu dizabilități s-a adresat consilierilor municipali și primarului general, subliniind situația grea a acestei categorii defavorizate.

Stimulentul pentru adulții cu dizabilități a fost înjumătățit

„Adulții cu dizabilități au primit, în ultimele luni, doar jumătate din stimulentul acordat de către Primăria Capitalei. Și au existat luni când nu au primit nimic”, a spus Șerbănescu.
În replică, Nicușor Dan a spus că „adulții cu handicap” au primit în fiecare dintre ultimele 4-5 luni câte 250 de lei, adică jumătate din cuantumul stimulentul ui aprobat de către Consiliul General, scrie bucureștifm.ro.

El a precizat că în proiectul de buget indemnizația pentru persoanele adulte cu handicap este de 250 de lei, față de 500 de lei, cât este în hotărârea aprobată de CGMB.

Cuvinte grele în plenul CGMB

Consilierul PSD, Aurelian Bădulescu a intrat în dialog cu președintele de ședință, Sorin Purcărea (PNL), căruia i-a cerut lămuriri.

„Eu am o hotărâre de consiliu pe care am adoptat-o. În interiorul bugetului, dvs. modificați de la 500 la 250 de lei. Ia uimește-mă dumneata cu vreo logică. Lasă-l pe primar, că nu știe, că dumneata ești deștept”, i s-a adresat Bădulescu lui Purcărea.

Întrucât președintele de ședință a afirmat că nu este rolul său să-i lămurească pe cei prezenți, Bădulescu a replicat:  „Nu mai face pe deșteptul cu păr alb. (…) Nu-mi mai zice mie că m-am liniștit sau nu. Dacă-ți iau asta din repertoar, altceva mai știi? Răspunde-mi punctual. Așa sunt eu, mai efervescent… Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”, a adăugat Bădulescu.

Silviu Purcărea a cerut staff-ului tehnic să îi taie microfonul social-democratului.

Bucureștiul are un „buget al curățeniei”

„Este un demers început încă din luna ianuarie, demers dificil pentru că am plecat cu o situație financiară extrem, extrem de dificilă. Pentru că Primăria Capitalei nu a fost pusă pe niște baze economice ani de zile.

Este un buget al curățeniei, din care scoatem cheltuielile inutile, un buget al responsabilității, pentru că vrem să recâștigăm încrederea partenerilor noștri.

Nu poți face mari lucrări de investiții când tu nu plătești oameni care ți-au făcut lucrări încă din primăvara anului 2019. Deci este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri și financiar”, a spus Nicușor Dan.

El a precizat că vor fi alocate fonduri pentru investiții în termoficare și în infrastructură.

„Terminăm Prelungirea Ghencea, pasajul Doamna Ghica, parcarea de la Pantelimon, facem semaforizare inteligentă în ritm alert – și deschidem acele restanțe care au rămas pe mediu: Registrul spațiilor verzi și un nou Plan de calitate a aerului, pentru a putea să adresăm frontal problemele de mediu pe care le avem.

Pe scurt, este un buget al curățeniei care deschide calea acelor investiții serioase care să rezolve problemele importante ale vieții bucureștenilor”, a conchis Nicușor Dan.