Cumpărătorii, în capcana prețurilor instabile. Tacticile folosite pentru a păcăli

Cumpărătorii, în capcana prețurilor instabile. Tacticile folosite pentru a păcălibilete de avion / Sursa foto: Arhiva EVZ

Frecvent s-a întâmplat ca în momentul în care dorești să achiziționezi un bilet de avion, costurile inițiale să sufere modificări într-o clipă. Aceasta reprezintă o strategie tot mai frecvent utilizată de diverse platforme online.

Un caz concret în acest sens provine de la un domn din Ploiești, care a împărtășit povestea experienței sale când a încercat să achiziționeze bilete de avion prin intermediul platformei online vola.ro, una dintre alegerile preferate ale turiștilor.

Cum vola.ro păcălesc oamenii să cumpere bilete mai scumpe

Ploieșteanul povestește cum, după ce a găsit biletele pe care le voia, a începutul să-și introducă toate datele necesare rezervării. În acel moment, când trebuie să confirme tranzacția, a primit o notificare prin care a fost anunțat că prețul inițial s-a modificat.

„Platforma vola.ro. Rezervi biletele de avion, introduci nume călători, introduci datele de pe card și apoi...

Ce să vezi? Sunt așa de multe cereri simultane pentru acest zbor, încât ei sunt nevoiți să mărească prețul și să-ți dea două variante avantajoase doar pentru ei: cauți alt zbor sau accepți noul tarif (că deja ai introdus datele de pe card) – „încheierea cu variante”, pentru cei care au mai fost pe la cursuri de vânzări.

Și mi s-a întâmplat de două ori în aceeași zi! Adică nu sunt doar prost, mai sunt și perseverent”, a încheiat ploieșteanul.

Cum vola.ro păcălește oamenii să cumpere bilete de avion la prețuri mai mari.

Platforma online vola.ro.

ANPC va fi sesizat referitor la această problemă

Bărbatul a relatat că acum este minivacanță, însă promite că se va ocupa serios de problema întâlnită. El spune că nu e vorba de banii dați în plus, ci despre cum se procedează și cum este păcălit cel care vrea să cumpere.

El spune că toată procedura prin care compania crește prețurile la bilete nu este una corectă, deși undeva pe site ar putea să existe o frază de genul: „își rezervă dreptul să...”

Odată ce ai afișat un preț, îl poți modifica, dar nu în timpul tranzacției. Nu e treaba mea că ai mai multe cereri și profiți de asta, dar dacă mai convins să cumpăr de la tine, ai făcut-o afișând acel preț”, a mai adăugat bărbatul pentru observatorulph.ro.