A fost alungat de la federație, fiind considerat un apropiat de fosta conducere, fără să se țină cont că a activat o viață în slujba tricolorilor, potrivit libertatea.ro

De trei ani, doctorul activează în anonimat, încercând să organizeze opoziția la actuala conducere a FRF. L-a susținut puternic, în campania electorală, pe Ionuț Lupescu, la alegerile din 2018. Procese cu FRF Îndepărtat de la FRF de conducerea care face legea și în prezent la „Casa Fotbalului”, Pompiliu Popescu luptă cu Răzvan Burleanu și cu Gabriel Bodescu, primii doi oameni din organigrama federației. De pe urma conflictului cu capii instituției s-a ales cu litigii în instanțele civile. La unul dintre procese, Pompiliu Popescu l-a citat, în calitate de martor, pe fostul selecționer Anghel Iordănescu, de care s-a considerat trădat, în momentul ieșirii din fotbal. 
 

„Pompi” și-a continuat activitatea la clinica situată pe Șoseaua Chitilei din cartierul Bucureștii Noi. Pragul clinicii „Medasso”, unitate medicală înfiiințată în 2000, a fost călcat de sportivi din diferite ramuri, nu doar de către fotbaliști. Jucătoarele de tenis Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au recunoscut că i-au cerut expertiza reputatului doctor. A schimbat 8 selecționeri Pompiliu Popescu a lucrat mai bine de un sfert de veac la echipa națională. A venit în 1990 la federație, activând neîntrerupt până în 2016. A schimbat opt selecționeri: Emeric Ienei, Gheorghe Constantin, Constantin Rădulescu, Cornel Dinu, Anghel Iordănescu, Victor Pițurcă, Loți Bölöni și Răzvan Lucescu. Pe unii dintre aceștia, i-a „prins” de mai multe ori. 
 

Cu jucătorii naționalei, medicul s-a înțeles cel mai bine. Pompiliu Popescu nu se ocupa doar de sănătatea fotbaliştilor. În calitate de medic al naţionalei, a sărit de câte ori a fost nevoie şi în ajutorul jurnaliştilor. „În America, l-am ajutat şi pe regretatul Ioan Chirilă, care suferise o criză cardiacă. L-am dus la spital şi şi-a revenit”, şi-a amintit „Dochi”, în interviul din 2014. Fostul mare cronicar sportiv a mai trăit cinci ani de la acel episod, s-a stins pe 21 noiembrie 1999, la vârsta de 74 de ani. 

 

 

De liderii Gică Hagi și Gică Popescu s-a atașat pe viață. Pe durata CM din SUA, de picioarele lui Hagi a avut grijă ca de ochii din cap. „Nu căldura mi-a dat de furcă în America, ci genunchiul. Pe toată durata Mondialului din 1994, am jucat strângând din dinți, pentru că mi-a curs lichid din genunchi la fiecare meci. O blestemată de operație pentru eliminarea unui chist sinovial, suferită în România, înainte de turneul final, nu s-a prins. Se desfăcea mereu când jucam, iar lichidul curgea nestingherit. Din acest motiv am purtat o fașă la toate partidele. După fiecare meci, țineam gheață la picior, pentru că se și umfla. Îl zăpăcisem și pe doctorul Pompiliu Popescu în America. Misiunea lui, în afară de celelalte probleme medicale de la lot, era să aibă grijă de genunchiul meu”, recunoștea „Regele”.