Cum va arăta următorul model de iPhone

Cum va arăta următorul model de iPhone Utilizatorii iPhone au fost deconectați din conturile lor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

După peste un deceniu de explorare a acestei idei, Apple  intra pe piața telefoanelor pliabile. Pasul ar putea fi făcut în anul 2026, spun specialiștii. De altfel, mai multe speculații recente arată că un IPad ar fi în dezvoltare.

Noul model de iPhone. Apple vrea să lanseze un telefon pliabil

Concurentul lui Samsung Galaxy Z și Google Pixel Fold are și un nume de cod: iPhone Flip. Echipa de design Apple și-ar fi propus obiective ambițioase pentru intrarea pe această nișă. Potrivit experților, piața specializată a dispozitivelor mobile pliabile ar fi deja aglomerată.

Apple

Sursa foto: Xi Zhang | Dreamstime.com

Echipa de dezvoltare de la Apple ar fi conceput deja planul pentru morelul pliant de iPhone. Acesta ar avea un ecran de înaltă rezoluție rezistent.

Negocieri cu producători din Asia

Raportele din acest an indică faptul că gigantul tehnologic ar fi contactat deja cel puțin un producător de componente din Asia. Astfel, Apple ar  face pașii necesari pentru a obține piese pentru două dimensiuni ale iPhone Flip, deși nu există planuri pentru producția în masă a dispozitivului în 2024 sau 2025.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform surselor, Apple consideră că un iPad pliabil reprezintă o provocare, dată fiind scăderea vânzărilor de iPhone.  Înainte de a concura cu ceilalți jucători de pe piață, gigantul ar urmări creșterea interesului clienților pentru noile sale design-uri.

IPhone 15

Sursa foto: Facebook

Ce funcții va avea modelul pliabil de iPhone

Experții care au urmărit îndeaproape piața dispozitivelor spun că produsul va fi pe măsura așteptărilor. Totodată, aceleași surse au precizat că gigantul american nu își permite să iasă pe piață cu un produs mediu, având în vedere gradul de supraaglomerare din piață

„Apple va lansa produsul doar atunci când sunt siguri, deoarece nu își pot permite să piardă clienți din cauza unui dispozitiv mediu.” a explicat Kaushik Bose, un expert în domeniu.

Ecranul poziționat în exterior va fi unul tactil, iar funcțiile nu voe fi cu mult diferite fața de cele caracteristice modelelor de iPhone. Un brevet publicat de Apple pe  2 mai 2024, intitulat „Dispozitiv electronic cu structuri de afișaj și senzori tactile”, propune ca noul dispozitiv să aibă o „porțiune flexibilă transparentă” și „pereți opaci”.