Evenimentul Zilei > Actualitate > Vanghelie către Ponta: „Victore, ai nenorocit Bucureştiul! La TV merg numai slugile tale!”
Vanghelie către Ponta: „Victore, ai nenorocit Bucureştiul! La TV merg numai slugile tale!”

Vanghelie către Ponta: „Victore, ai nenorocit Bucureştiul! La TV merg numai slugile tale!”

"Victore, ai nenorocit Bucureştiul", "la televiziuni nu merg decât slugile tale Victore", "nu plec din partid şi chiar dacă mă dai afară stau aproape şi tot îţi fac probleme", a tunat liderul PSD Bucureşti în cadrul şedinţei, potrivit unor surse social-democrate citate de ziaristul Iosif Buble pe blogul său.

Indicarea de către Ponta a lui Marian Vanghelie ca unul dintre pesediştii cu dor de ducă, care ar fi participat alături de Mircea Geoană şi alţi câţiva la o întâlnire "foarte interesantă", a pus paie pe focul nemulţumirilor.
Statutul, statutul, statutul

"Victore ştii bine ca nu am fost nicăieri cu Geoană sâmbătă. Victore ştii foarte bine că nu am fost la aşa ceva! Ştii bine că am fost acasă, că eram bolnav şi nu am ieşit. Problema ta e alta Victore… Numai ce vrei tu şi cum vrei tu. Nu se poate ca la TV să meargă slugile tale Victore. Uite…să plecăm de la Bucureşti Victore – Ai nenorocit Bucureştiul. Se foloseşte când Statutul vechi, când cel nou . Nu se respectă nimic aici Victore? Nu am eu treabă cu Geoană pentru că nu îl iubesc eu, dar aşa nu se mai poate. Numai unii au voie să vorbească aici? În ritmul ăsta o să ne dai pe toţi afară Victore dacă nu suntem de accord cu tine. Aşa faceţi voi Victore şi asta nu e bine. L-ai pus pe Negoiţă la Sectorul 3 şi după ce a nenorocit Ilfovul face praf şi III-ul. Trebuie să îţi scuze pentru că atunci când l-ai pus la Ilfov l-am susţinut Liviule. Propun să îl puneţi preşedinte la Bucureşti şi poate aşa vă atingeţi scopul Victore. Eu îţi spun aici că nu plec din partid şi chiar dacă mă dai afară stau aproape şi tot îţi fac probleme. E munca mea de atâţia ani aici şi nu plec!", a sărit imediat Vanghelie, avertizându-l pe superiorul său pe linie de partid.
"Fixaţia" lui Marean
În tot acest timp, Ponta încerca să întrerupă tirada edilului, imputându-i adversitatea faţă de primarul capitalei, Sorin Oprescu.

"Singura ta problemă e Sorin. Ai o fixaţie Mariane!", i-a reproşat Ponta.

"Victore sunt dinaintea ta in partid si smecherii din astea am fumat multe. Sunt mai artist ca tine Victore pe chestii din astea de şmecherii dacă vrei. De ce doar unii au voie să vorbească? De ce doar prietenii tăi?", i-a întors-o Vanghelie.
Iliescu cere explicarea motivelor
Liderul de onoare, Ion Iliescu a preluat ştafeta de la Vanghelie, punctând riscul de imagine indus de modul în care s-a înţeles să se pună în scenă sancţionarea lui Mircea Geoană prin excluderea acestuia din PSD.

"Eu nu ştiu cum s-a ajuns la excludere. Îmi aduc aminte că data trecută am votat numai problema referitoare la schimbarea din funcţie în condiţiile în care am întrebat dacă se cunosc şi se ştiu procedurile, dacă le-aţi cântărit şi am primit asigurări că totul se poate face. Acum suntem în situaţia asta imposibilă", s-a plâns Iliescu.

Intervenţia de scurtă durtă a socrului lui Ponta, Ilie Sârbu, nu a avut darul să potolească zelul lui Iliescu. "Victore, s-a gestionat prost, prost. Care sunt motivele pentru care Geoană e exclus? Cine ştie? Ştie cineva? S-a lăsat impresia că e o răzbunare personală! A auzit cineva public de ce e dat afară? Trebuie excplicate aceste chestiuni alminteri se va înţelege cu totul altfel", i-a atras atenţia Iliescu, mai tânărului coleg dându-i parcă recomandări despre modul în care trebuia să pună în scenă execuţia lui Geoană , fără daune colaterale pentru partid.
Baronii locali se cer consultaţi
Încurajat, preşedintele PSD şi al CJ Brăila, Bunea Stancu l-a acuzat pe Ponta că preferă să ia deciziile doar cu apropiaţii săi şi să-i pună pe ceilalţi membri ai BPN ai PSD în faţa faptului împlinit cu decizii aflate din presă.

"Cred domnule preşedinte că toţi din jurul mesei suntem aleşi de congres, că toţi vrem să tragem la acelaşi plug. Nu e normal ce a fost ieri când Geoană a fost chemat şi nu a fost lăsat să vorbească. Ar trebui să ne adunăm cu toţii şi să vorbim, să discutăm care e cea mai bună cale de urmat. Dar ce se întâmplă domnul preşedinte? Dumneavoastră vă întâlniţi cu 2-3, luaţi hotărâri şi pe noi ne puneţi în faţa faptelor împlinite", i-a bătut Bunea Stancu obrazul lui Ponta.

La final, Iliescu a cerut celor prezenţi să nu se supună la vot vreo excludere sau ceva similar. În faţa acestor presiuni Ponta a cedat şi a propus numai includerea pe ordinea de zi a viitorului CExN a raportului cu recomandarea Comisiei de Arbitraj şi Integritate în cazul Geoană.

"Dacă materialul care va fi depus la Consiliu nu va fi bine argumentat şi din el să rezulte clar motivele de excludere vom avea probleme mari şi cu presa şi cu absolut toată lumea. Deocamdată s-a lăsat impresia că e o răzbunare personală!", şi-a condiţioant Iliescu votul pentru această idee.
CITIŢI ŞI:

  • Cu cine îşi mai dă Ponta "testul de maturitate" în PSD
  • Traian Băsescu: "N-am văzut prostie mai mare ca a lui Ponta"
  • Ponta: Vanghelie, eşti în capul listei celor care vor pleca cu Geoană
  • Iliescu şi Vanghelie îl apără pe Geoană. Ponta: "Haideţi la circoteca PSD"