Evenimentul Zilei > Social > Cum să-ți reintri în ritm după vacanță. Ține cont de acești pași
Cum să-ți reintri în ritm după vacanță. Ține cont de acești pași

Cum să-ți reintri în ritm după vacanță. Ține cont de acești pași

Multe persoane se întorc mai obosite după concediu și reușesc cu greu să se concentreze la muncă. Cu toate astea, specialiștii au oferit o serie de sfaturi utile pentru a te putea axa pe lucrurile importante.

Concediul este cea mai așteptată perioadă din an, dar multe persoane se întorc mai obosite la muncă sau nu se mai pot concentra. Vacanța vine cu multe beneficii pentru sănătate, dar ne și scoate din programul nostru. Cu toate astea, specialiștii au dezvăluit o serie de sfaturi care să ne țină cu picioarele pe pământ.

Bea ceai verde și mănâncă sănătos

Ceaiul verde organic matcha nu e doar o băutură plăcută, ci te și ajută să arzi caloriile și îți dă energie pentru o nouă zi. O cană băută la micul dejun va da roade. Specialiștii îți mai recomandă să alegi mâncare sănătoasă după concediu și să ai câteva zile de detox.

Alege feluri de mâncare delicioase, dar sănătoase

Toată lumea mănâncă nesănătos în concediu și nu ține cont de calorii. Cu toate astea, experții îți recomandă să alegi mâncare delicioasă, dar sănătoasă după ce te întorci din vacanță. Poți să alegi câteva felii de șuncă presată cu omletă și cu unul-doi castraveți proaspeți. Sau, să optezi pentru un bol generos de cereale cu iaurt și fructe.

sursa: arhivă EVZ

Fă o plimbare lungă

La serviciu stai destul așezat pe scaun sau în picioare. Acasă stai suficient în fotoliu și te uiți la seriale, iar în concediu stai la plajă sau în restaurante. După ce te întorci din vacanță, poți alege să faci plimbări lungi pe jos și să te trezești dimineața.

Specialiștii îți mai recomandă și să ai un program activ în vacanță pentru a nu îți schimba stilul de viață. Poți să vizitezi, să te plimbi sau să mergi cu bicicleta.

În concluzie, nu uita că, pentru a reveni din concediu în formă, mersul este arma ta secretă. Decât să stai și să îți refuzi feluri de mâncare sau diferite deserturi, este mai bine să te plimbi toată ziua, să te dezmorțești și să te revitalizezi. Fă din vacanța ta cea mai frumoasă perioadă, dar nu uita nici de sănătatea ta pe termen lung. Încearcă să nu uiți nici de activitățile tale de zi cu zi și vei vedea rezultate după câteva zile de concediu, potrivit zugo.md