EXCLUSIV. Doar Vacanța mai e Mare. Școala e tot mai mică: „Vin cu geamantanul de diplome și vor mii de euro!”. VIDEO

EXCLUSIV. Doar Vacanța mai e Mare. Școala e tot mai mică: „Vin cu geamantanul de diplome și vor mii de euro!”. VIDEO

L-ați cunoscut în trupa de umor „Vacanța Mare”, însă cu siguranță nu știați că Mugur Mihăescu vine dintr-o familie de dascăli. Inclusiv soția sa, Rodica Mihăescu, este profesoară de informatică, ceea ce i-a dat ocazia comediantului să facă o radiografie cât mai clară a sistemului de învățământ.

Mugur Mihăescu e convins că prăbușirea sistemului de învățământ din România nu este deloc un act întâmplător și că responsabil pentru această decădere este chiar clasa politică, prea puțin dornică să mai aibă în electorat mase de oameni educați.

Cine e responsabil de ineficiența sistemului de Educație

„Dacă tu ai scoate populație educată pe toate palierele educaționale, eu când spun educată, nu mă refer la mediu academic, pentru că există o piață de muncă academică, o piață de muncă profesională și o piață de muncă vocațională. Dacă tu educi aceste trei paliere, acești invadatori își creează singuri rezistență. Își creează singuri partizanii care îi vor învinge.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru că ăia gândesc, pentru că ăia fac bani, dacă ești un bun electrician, frate, faci bani, ești căutat. Dacă ești un bun sudor, ești căutat. Câștigi 6-7.000 de euro pe lună. Că ești doctor în sudură. La noi vin geamantanul de diplome și vor 3.000 de euro pe lună.”, a mai spus Mugur Mihăescu în podcastul „România lui Cristache.”

Românii care s-au resemnat

În ultimii 32 de ani, România a schimbat aproape 30 de miniștri ai Educației. Acesta poate fi doar unul dintre zecile de motive pentru care nicio universitate din România nu mai prinde nici măcar topul 1000 al instituțiilor de învățământ superior din întreaga lume. Și asta chiar în timp ce suntem conduși de la Cotroceni de un profesor de fizică și inspector școlar, care și-a atribuit pompos un proiect de țară denumit „România educată.” Actorul și comediantul Mugur Mihăescu e de părere că există o majoritate resemnată și obosită de români, care s-ar putea trezi foarte curând.

„Dacă faci un reset și ești suficient, să zicem, energic, încât să aduni vocile care contează să meargă pe un proiect existent de țară și să vină cu completări directe la acest proiect de țară, tu poți să capacitezi toată lehamitea românească.”, este de părere Mugur Mihăescu.

Urmăriți interviul integral la podcastul „România lui Cristache”, pe canalul de Youtube EVZ Capital.