Cum să reziste bradul de Crăciun mai mult. Trucurile cu care nu vei da greș

Cum să reziste bradul de Crăciun mai mult. Trucurile cu care nu vei da greș Bradul de Crăciun. Sursa foto: Pixabay

Majoritatea românilor cumpără un brad natural de Crăciun, dar acesta nu rezistă prea mult. Cu toate astea, există o serie de trucuri prin care poți să-l păstrezi ca nou.

Bradul de Crăciun natural nu rezistă foarte mult în casă, mai ales la căldură. Deși prețurile sunt extrem de ridicate la brazii naturali, mirosul lor proaspăt nu se poate compara cu nimic, așa că mulți aleg să-l cumpere anual. Dacă vrei să te bucuri de el cât mai mult trebuie să încerci câteva trucuri.

Nu mai este un secret că acele lui încep să cadă destul de repede, se face mizerie mai rapid pe lângă el și nu rezistă mai mult de patru săptămâni. Cu toate astea, oamenii pot apela la diverse metoda pentru a îl păstra ca nou.

Este foarte important să alegi un brad cât mai proaspăt. Dacă aveți grijă atunci când îl cumpărați și țineți cont de anumite aspecte, bradul natural poate rezista în interiorul casei cel puțin o lună.

Oamenii trebuie să cumpere bradaul de la o pepinieră, pentru că acolo se taie pe loc. De regulă, brazii încep să apară la vânzare pe la începutul lunii noiembrie. Așa că dacă veți cumpăra bradul în luna decembrie, cu siguranță nu va mai fi proaspăt. Un alt sfat este să inspectați trunchiul, crenguțele și acele. Dacă acele sunt maro, ele vor cădea imediat ce ați atins o crenguță.

Cum să păstrezi bradul natural de Crăciun

Un alt mod de a verifica prospețimea bradului este acela de a îndoi un ac de-al lui. Dacă acul de brad se rupe și pocnește atunci când încerci să îl îndoi, bradul nu este proaspăt.Un alt truc important pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai mult este să tăiați cm din trunchiul său și apoi să-l puneți în apă. El trebuie montat într-o cameră cât mai răcoroasă.

foto: picryl.com

Deși îl aveți în casă împodobit, bradul natural are nevoie de multă apă și ar trebui udat frecvent dacă vreți să-i păstrați prospețimea.Pentru acest lucru, alegeți un suport de brad care să permită așezarea lui într-un recipient în care puteți turna apă. Și o linguriță de zahăr ajută.

Și bradul natural în ghiveci este o variantă. „Molidul albastru este un copac în ghiveci și este puțin neobișnuit, cu un aspect albastru argintiu, ca mulți dintre copacii în ghiveci. În cazul arborilor în ghiveci este important să îi țineți udați și să îi țineți departe de sursele de căldură.

Este posibil să fie nevoie să le dați peste un litru de apă în fiecare zi pentru a-i menține proaspeți”, recomandă Chris Bonnet, fondator al magazinului online de grădinărit Gardening Express, potrivit Playtech.

Ne puteți urmări și pe Google News