Evenimentul Zilei > Social > Cum să înveți o limbă străină. O rețetă rapidă în trei pași
Cum să înveți o limbă străină. O rețetă rapidă în trei pași

Cum să înveți o limbă străină. O rețetă rapidă în trei pași

Ești în izolare, ai mult timp la dispoziție și nu prea știi cum să-l folosești. Te-ai plictisit de seriale, de știrile alarmiste și ai terminat de citit cărțile cu care ți-ai propus să treci prin perioada de izolare.

Exercițiile fizice te ajută, dar dacă nu ești obsedat de mersul la sală sau de felul în care arați, la un moment dat devin obositoare și chiar plictisitoare din cauza repetitivității. A venit momentul să faci ceva nou, dar opțiunile sunt limitate. Drept care, de ce n-ai învăța o limbă străină?

Există multe metode de învățare a unei limbi străine, iar despre una dintre acestea poți citi mai jos. Este oarecum la îndemână, în această perioadă și nu necesită resurse la care să nu ai acces. Internetul este imens, iar dacă știi ce dorești și ai un pic de răbdare să cauți, cu siguranță vei găsi.

Metoda pe care ți-o propune să urmezi câțiva pași foarte la îndemână.

În primul rând, trebuie te hotărăști asupra limbii pe care dorești să o înveți (a fost o glumă deoarece bănui că știi deja în ce direcție te îndrepți).

Ascultă atent și vei pronunța corect

Ca să înveți o limbă străină, trebuie să te familiarizezi cu ea, cu modul în care sună, cu accentul, iar pentru acest lucru trebuie să-I asculți pe alții vorbind-o. Dacă este vorba de o limbă de largă circulație, lucrurile sunt simple deoarece, cu siguranță, ai auzit-o vorbindu-se.

Oricum, primul lucru care îți va fi recomandat de orice îndrumător, atunci când intenționezi să înveți o limbă străină, va fi să asculți. Așa cum spuneam, internetul este imens, iar resursele aproape nelimitate. Poți găsi emisiuni, filme, podcasturi, reportaje, dezbateri, audiobook-uri etc. Ascultă-le ca să te obișnuiești cu sunetele, iar mai apoi, când vei purta conversații, ca să știi cum să folosești cuvintele.

Îți recomand s-o faci în timpul programului de exerciții fizice, pe bandă sau pe bicicleta ergonomică. Îți distrage atenția de la efort și face ca timpul să treacă mai ușor. O a doua recomandare ar fi să asculți în căști, pentru a nu-I deranja pe ceilalți.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE