Cum s-a prăbușit una dintre cele mai mari piețe imobiliare din lume. Schimbare profundă
- Andrei Calin
- 5 octombrie 2020, 08:33
Există motive pentru care dezvoltatorii imobiliari ar trebui să-și facă griji.
În trecut a fost una dintre cele mai scumpe piețe imobiliare din lume. Nici nu putea fi altfel, într-unul dintre orașele unde s-au dezvoltat imperii financiare: Londra. În ultima vreme, însă, lucrurile par să se mai schimbe. Și asta pentru că multe firme și-au schimbat modul de funcționare și au permis angajaților să lucreze de acasă. Au economisit astfel plata chiriilor pentru clădirile de birouri, iar productivitatea nu a scăzut.
În aceste condiții, și cererea pe piața imobiliară a scăzut. Bineînțeles, factorul principal care a dus la „munca de acasă” a fost pandemia provocată de coronavirus la începutul acestui an. „Odată cu trecerea timpului, oamenilor a început să le placă să lucreze de acasă. Productivitatea s-a menținut la același nivel și am continuat să ne dezvoltăm. Așa că toată lumea a fost de acord cu decizia de a renunța definitiv la sediul din Londra”, a declarat James Brincat, patronul unei firme de consultanță, pentru Digi 24.
Economisește 550 de lire lunar, doar pentru că lucrează de acasă
În condițiile noii reorganizări a muncii, James Brincat a ajuns să facă o economie de 15% din cheltuielile totale. În materialul realizat de sursa citată se mai arată și cazul lui Aine O'Carroll, Femeia este angajată la firma lui Brincat și lucrează de acasă. Stă în afara Londrei și astfel, pentru că nu mai face naveta, economisește 550 de lire, bani pe care în mod normal i-ar fi cheltuit pentru a-și asigura transportul.
„Îmi place pentru că nu trebuie să mai fac naveta. Cea mai bună variantă ar fi ca în majoritatea timpului să lucrezi de acasă cu opțiunea de a merge la birou o dată pe săptămână, poate chiar de două ori, în funcție de ce probleme trebuie să rezolvi. Și mai cred că este important să păstrăm acele interacțiuni sociale care stimulează moralul echipei”, a afirmat Aine O'Carroll.