Cum își pot recupera românii banii blocați de ANAF. Restituirile de sume se vor putea face în termen de 5 până la 15 zile

Cum își pot recupera românii banii blocați de ANAF. Restituirile de sume se vor putea face în termen de 5 până la 15 zile ANAF. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un nou proiect de lege ar putea acorda protecţie şi drepturi suplimentare, mai exact românii își vor putea recupera banii de la ANAF mult mai ușor.

Persoanele care au făcut plăți către bugetul de stat fără ca acestea să fie datornice își vor putea recupera banii de la ANAF, potrivit unui nou proiect de lege care ar putea acorda protecţie şi drepturi suplimentare.

Acum când românii au probleme cu ANAF-ul se face poprire pe conturi, dobânzi, penalități, bani blocați, recuperări întârziate. Contribuabilii ar putea să primească dobânzi, iar termenul va fi de 5 zile lucrătoare.

Restituirile de sume se vor putea face în termen de 5 până la 15 zile, în funcție de tipul restituirilor, dacă vorbim de penalități aplicate de data asta organului fiscal pentru că nu a prestat la timp sau dacă vorbim de sumele propriu-zise plătite în plus sau dobânzi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit noului proiect de lege, organul fiscal datorează contribuabilului, penalități, majorări și dobânzi de întârziere. Pentru că dacă cineva nu își face treaba la ANAF din banii statului și trebuie să dea dobânzi, penalități, restituirea propriu-zisă a banilor datorați de data asta contribuabilului, ar putea să se creeze și un prejudiciu.

Dezvăluiri incredibile din interiorul ANAF! Raport: „Inspectorii ANAF forțează falimentul firmelor”

Sursă: Peter Williams | Dreamstime.com

Poprirea bancară s-ar putea ridica din oficiu către terţul poprit a cuantumului creanțelor înscrise în adresa de înființare. Românii nu vor mai fi nevoiți să meargă în diverse locuri pentru a își rezolva problema, potrivit A3.

ANAF anunță noi controale

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală, ANAF, anunță și noi controale. Inspectorii antifraudă vor fi ajutați de experții FMI, Fondul Monetar Internațional. „Noi monitorizăm în ANAF 300 de persoane fizice considerate cu averile cele mai mari din România”, a spus Lucian Heiuș, șeful ANAF. El a mai precizat că specialiștii din SUA au fost un real ajutor.

„Aici discutăm de persoane fizice care sunt cu venituri foarte mari, care sunt sper eu legale, dar pot să existe şi fluctuaţii de la an la an şi astfel avem o bună monitorizare”, a mai spus Lucian Heiuș.

În ultima vreme, ANAF a făcut mai multe controale. Inspectorii au verificat activitatea a 86 firme specializate în creditare prin case de amanet și comerțul cu pietre și metale prețioase.