Edilii, prin semnătura city-managerului Robert Kristof, cer ministerului să admită ca fiind ”stare de forță majoră” faptul că ei nu au organizat la timp licitație pentru găsirea unui operator la Stația de sortare a deșeurilor, în contextul în care știau de patru ani că pe 4 august 2018 expiră contractul cu actualul operator, Retim.

Retim e firma care salubrizează Timișoara din timpul fostului primar, și care, pentru ”pace și liniște” a avut grijă să îi cumpere lui Nicolae Robu mașina de serviciu dorită, un Mercedes Clasa E (dată spre folosință primăriei, conform actelor), după primii doi ani de mandat. Mașina a fost achiziționată în 2014, cu  331.971,55 lei, echivalentul a 73.936 euro, așa cum a relatat EVZ, plata făcându-se cu banii jos. La numai câteva luni după achiziție, primarul a încheiat cu Retim un act adiţional prin care contractul de concesiune a serviciilor publice de salubrizare a fost prelungit până la data de 4 august 2018. Actul adiţional respectiv nu avea la bază o hotărâre de Consiliu Local, aşa cum s-a întâmplat în cazul tuturor modificărilor aduse în timp aceluiași act, ci este doar asumarea primarului, în numele Consiliului Local Timişoara.

Retim a preluta, pentru câteva luni, plata și plata facturilor telefonice ale edilului, situație relatată la vremea respectivă, în contextul în care sumele lunare erau de ordinul a câtprva mii de euro.