Evenimentul Zilei > Social > Cum diminuezi aspectul inestetic al celulitei. Evită să consumi anumite alimente
Cum diminuezi aspectul inestetic al celulitei. Evită să consumi anumite alimente

Cum diminuezi aspectul inestetic al celulitei. Evită să consumi anumite alimente

Foarte multe femei se confruntă cu celulita. Aceasta apare din cauza mai multor factori, precum nivelul scăzut de colagen al pielii sau pur și simplu din cauza unei alimentații necorespunzătoare. Cum poți scăpa de aspectul neplăcut al pielii prin metode naturale, prin includerea anumitor alimente în mesele tale sau prin exerciții fizice.

Dacă doriți să reduceți celulita este important să știți că trebuie să vă concentrați pe menținerea unei greutăți sănătoase pe tot parcursul vieții. Așadar, pentru a îndepărta celulita trebuie să ne schimbăm modul de viață, să mâncăm sănătos și să facem mișcare.

Ce trebuie să consumi pentru a scăpa de celulită

Iată câteva dintre alimentele care te pot scăpa de celulită.

Semințe de in. Inul este excelent pentru sănătatea pielii și sănătatea generală, deoarece modulează nivelul de estrogen și poate crește producția de colagen.

Alimente hidratante. Deoarece deshidratarea poate duce la balonare și piele uscată, încercați să mâncați alimente hidratante în mod natural. Printre ele se numără legumele și fructele proaspete, în special pepenele galben, fructele de pădure, castraveții, țelina, citricele și ierburile proaspete.

Alimente bogate în fibre. Nucile, semințele și fructele de pădure sunt doar câteva dintre alimentele bogate în fibrele. Fibrele ajută la curățarea colonului, reduc foamea, vă susțin metabolismul și echilibrează hormonii.

Surse de proteine curate. Alimentele proteice de înaltă calitate, cum ar fi carnea de vită, carnea de pasăre de curte, ouăle, peștele sălbatic și pudra de proteine organice, pot sprijini un metabolism sănătos și pot ajuta la reducerea celulitei.

Alimente bogate în potasiu. Eliminarea excesului de lichide și a deșeurilor din celule poate ajuta la reducerea celulitei. Legumele cu frunze verzi, avocado, bananele, apa de cocos și lactatele de cultură sunt toate bogate în potasiu.

Grăsimi sănătoase. Nuca de cocos și peștele sălbatic conțin acizi grași care promovează țesutul sănătos. Consumați zilnic o lingură de ulei de nucă de cocos extravirgin și o porție de pește sălbatic zilnic pentru cele mai bune rezultate.

Apa. Apa menține pielea hidratată și ajută la eliminarea compușilor toxici. Încercați să beți între 8 până la 10 pahare de apă pe zi. Pielea bine hidratată arată mai uniformă, cu un aspect mai puțin uscat sau îmbătrânit.

Pentru a scăpa de celulită este important să eviți zahărul și sarea, făina rafinată sau produsele din cereale rafinate, deoarece acestea favorizează apariția unui aspect neplăcut al pielii, potrivit doctorulzilei.ro.

De asemenea, nici prăjelile sau sucurile nu sunt recomandate dacă dorești să ai un aspect plăcut al pielii.

Fă exerciții fizice cât mai des

Sportul este un element esențial pentru menținerea unui corp sănătos atât în interior, cât și în exterior. Astfel, este recomandat ca cel puțin jumătate de oră în fiecare zi să se facă sport, indiferent de intensitatea exercițiilor fizice.