La scurt timp după ce autoritățile franceze au dezvăluit identitatea atacatorilor de la Charlie Hebdo, presa franceză a relatat despre cazierul celui mai mic dintre frați, Cherif, care a fost arestat și condamnat, în 2008, la un an și jumătate de închisoare pentru apartenență la gruparea Buttes Chaumont, ce recruta tineri parizieni pe care îi trimitea apoi să lupte în Irak împotriva trupelor americane și britanice.

Însă, abia acum au apărut și imagini video de la procesul lui Cherif Kouachi, în care acesta susținea că totul i-a fost înscenat. Cu gluga de la hanorac trasă pe frunte și gulerul acoperindu-i jumătate din figură, Cherif a ieșit din sală de judecată și, interpelat de jurnaliștii prezenți, s-a apărat spunând că e doar "tânăr mai temperamental, din suburbii".

"Totul a fost o înscenare. Suntem doar niște tineri din suburbii, atâta tot. Suntem mai temperamentali, discutăm și noi, dar nimic mai mult. Nu am făcut nimic rău. N-am avut nicio intenție, ei acum pretind că am fi avut, dar cine știe. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla, iar eu sper că adevărul va ieși la iveală", le spunea, în 2008, Cherif Kouachi, cel care, șapte ani mai târziu, avea să execute, alături de fratele său, doisprezece oameni în redacția revistei Charlie Hebdo.