Cum a reușit o actriță fără talent să își pună amprenta pe cinematografia românească. A avut pile la cel mai mare nivel

Cum a reușit o actriță fără talent să își pună amprenta pe cinematografia românească. A avut pile la cel mai mare nivel Sursa: arhiva evz

O actriță fără talent, dar din familia potrivită, a reușit să obțină roluri importante și chiar să câștige un premiu pentru interpretare.. A vrut să aibă neapărat o carieră în cinematografie. Datorită ei au fost înființate studiourile de la Buftea.

Fiica lui Gheorghe Gheorghiu Dej, primul lider comunist al României a fost o actriță fără talent, dar care și-a dorit foarte mult, o carieră în cinematografie. Numele ei însă a contat enorm și a ajutat-o să obțină numeroase roluri.

Colegii de platou au povestit, de-a lungul timpului, că era o persoană dificilă și că le era foarte greu să lucreze cu ea pentru că nu avea talent. Erau nevoiți să repete ore întregi aceeași scenă pentru a obține un rezultat cât de cât acceptabil. Tânăra a fost taxată de public care nu a plăcut-o, iar rolurile pe care le-a obținut datorită numelui ei nu s-au bucurat de mare succes.

A jucat alături de actori celebri

A jucat totuși alături de nume legendare ale cinematografiei românești: Alexandru Giugaru, Ştefan Ciubotăraşu, Colea Răutu, Emanoil Petruţ, Gheorghe Dinică, George Motoi sau George Calboreanu. Pentru apariția în filmul „Lupeni 29”, ea a primit premiul de interpretare feminină la primul festival al filmului românesc de la Mamaia. O altă încercare de a o mulțumi pe fiica celui mai puternic om la țării la vremea respectivă. A mai avut roluri în pelicule precum Avalanşa“, „Tudor“ sau „De-aş fi Harap Alb“. Lica Gheorghiu s-a stins din viață în 1987.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Era o femeie mărunţică, dolofană, cu figura de gospodină banală, cu o voce proastă, fără niciun un pic de talent. Făcea pe fecioara îndrăgostită. Nu avea nimic care s-o recomande pentru un rol în vreun film de pe lumea asta, dar ea voia să fie artistă, vedetă de cinema”, era caracterizată Lica Gheorghiu de Stelian Tănase.

Sursa: arhiva evz

Studiorile de la Buftea

Chiar dacă nu a fost o actriță talentată, ei i se datorează înființarea și modernizarea studiourilor de la Buftea. Au fost însă și actori care s-au înțeles bine cu Lica Gheorghiu.

„Eu am colaborat excelent cu Lica la «Tudor», deşi era o fire dificilă în general. Numai pe mine mă accepta lângă ea. Cinematografia îi datorează enorm, în primul rând existenţa studiourilor de la Buftea. Ea dădea ordin să se aducă din Occident tot ce-i ceream noi. Aveam numai cosmetice de cea mai bună calitate. Păi cine îşi mai permite azi să lucreze numai cu Christian Dior?

Ţin minte că într-adevăr a întârziat la o filmare, dar s-a scuzat şi a adus nişte platouri uriaşe de prăjituri pentru toată echipa. Iar în materie de machiaj de film am furat meserie de la Hagop Arakelian, cel care a fondat şcoala franceză de profil. Îl adusese tot Lica, la începuturile carierei sale cinematografice“, a povestit Mircea Vodă, potrivit playtech.ro.