Evenimentul Zilei > Politica > Cum a motivat Dancilă propunerea pentru Ministerul Justiției
Cum a motivat Dancilă propunerea pentru Ministerul Justiției

Cum a motivat Dancilă propunerea pentru Ministerul Justiției

Schimbare de macaz în politica preşedintelui PSD. Premierul Viorica Dăncilă și-a motivat decizia de a o remania pe Ana Birchall de la Ministerul Justiţiei şi de a o propune pe Dana Gârbovan.

Ea argumentat gestul afirmând că îşi doreşte o persoană care a lucrat alături de magistraţi, cunoaște dfenomenul din interior şi nu este înregimentată politic.

„Bineînţeles că am discutat cu doamna Gârbovan, nu puteam să fac o propunere fără să discut cu domnia sa. Am rugat-o să vină în această funcţie având în vedere experienţa domniei sale şi respectul de care se bucură în domeniul Justiţiei. (…) Vreau ca la Ministerul Justiţiei să fie cineva care cunoaşte foarte bine modul în care lucrează magistraţii, care a lucrat alături de magistraţi, cineva independent şi nu am mai vrut să fie cineva înregimentat politic”, a declarat Dăncilă, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Primul ministru a afirmat că i-a mulţumit Anei Birchall pentru activitatea depusă, într-o discuţie purtată înaintea şedinţei PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: