Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a ajuns o româncă să fie acuzată de omor în Italia. A încercat să aibă grijă de bătrâna la care lucra, dar lucrurile au luat-o razna
Cum a ajuns o româncă să fie acuzată de omor în Italia. A încercat să aibă grijă de bătrâna la care lucra, dar lucrurile au luat-o razna

Cum a ajuns o româncă să fie acuzată de omor în Italia. A încercat să aibă grijă de bătrâna la care lucra, dar lucrurile au luat-o razna

O badantă româncă, Gabriela Lenuța L., de 45 de ani, este judecată pentru omor, în Italia, după ce ar fi provocat moartea pensionarei de care avea grijă și care era în vârstă de 92 de ani.

Potrivit procurorilor, tragedia a avut loc în Volterra, Provincia Pisa, Toscana din centrul Italiei, pe data de 15 martie 2018. O polițistă a găsit cadavrul pensionarei, în jurul orei 04:30 dimineața. Se pare că victima era învelită cu o pătură electrică care a luat foc. Când românca a văzut că pensionara ia foc, ar fi aruncat apă să stingă flăcările, însă fapta ei ar fi provocat un scurtcircuit cu un final fatal: moartea celei de care trebuia să aibă grijă.

Acuzație de comportamentului neglijent în îngrijirea persoanelor în vârstă

Împotriva îngrijitorului, plângerile sunt cele ale comportamentului neglijent în îngrijirea persoanelor în vârstă cu utilizarea apei pentru stingerea micului foc care o învăluise pe pensionară considerată cauza probabilă a scurtcircuitului electric la originea incendiului letal.

O badantă româncă, Gabriela Lenuța L., de 45 de ani, este judecată pentru omor, în Italia, după ce ar fi provocat moartea pensionarei de care avea grijă și care era în vârstă de 92 de ani..

„S-a întâmplat o tragedie, îngrijitoarea a uitat de ștecherul păturii electrice atașate”, a spus polițista care a găsit cadavrul.

Țipetele pensionarei o treziseră pe badanta româncă, dar intervenția ei nu numai că nu a reușit să salveze femeia, ci, potrivit acuzației, a creat condițiile pentru a agrava o situație care în câteva minute s-a dovedit ireversibilă cu moartea, scrie stiridiaspora.ro.

Membrii familiei victimei nu au intentat o acțiune civilă.

Badante românce arestate in Italia

Verificările efectuate de procurorul Ermindo Mammucci de la Parchetul din Rovigo (Veneto) asupra conturilor bancare deținute atât de victime, cât și de badantele lor, nu lasă loc de dubii: 184 000 de euro au fost sustrași, prin înșelăciune, de la trei bătrâni rezidenți în provincia menționată mai sus.

Din cele relatate de ziarul Il Mattino di Padova, autoarele sunt două îngrijitoare de naționalitate română, una dintre ele fiind și proprietara barului Eurobar situat pe via Matteotti din localitatea Este.

C.L.H., în vârstă de 44 anni și rezidentă în Cinto Euganeo, provincia Padova, care deține și barul menționat mai sus, ar fi lucrat în complicitate cu V.C., în vârstă de 53 de ani, fără rezidență în Italia.

Cele două românce au reușit să câștige încrederea a doi frați italieni pe care-i asistau, unul în vârstă de 90 de ani și celălalt de 89 de ani, profitând de starea lor mentală fragilă și făcându-i să creadă că au fost abandonați familia lor.

Ulterior, badantele i-au convins pe cei doi pensionari să le împuternicească asupra conturilor bancare deținute de aceștia, precum și să le lase, prin testament, diferite bunuri imobiliare.

Valoarea totală a bunurilor și banilor obținuți astfel de la ei se ridică la 114 000 de euro, precizează sursa citată, toate acestea petrecându-se între lunile martie 2019 și noiembrie 2020.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: