Româncele care lucrează în Italia în domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă sau a copiilor cu dizabilități au ocazia să participe la concursul „Miss Badante”, organizat lângă Roma, unde vor putea câștiga călătorii, tratamente de înfrumusețare, îmbrăcăminte, cosmetice și mâncare. Evenimentul va avea loc pe 20 iunie și, de această dată, vor participa cetățeni de orice naționalitate.

Concurenții trebuie să treacă de trei probe

Cea de-a VII-a ediție constă în trecerea a trei probe. În prima probă, concurenții trebuie să se prezinte în costum tradițional – în cazul românilor, vorbim despre ie sau cămașă românească -, și să răspundă la câteva întrebări ale juriului.

A doua probă a concursului va consta într-o paradă de rochii de seară.

Ultima etapă a concursului constă într-o probă artistică, în cadrul căreia româncele vor putea prezenta un moment de muzică, teatru, poezie sau dans.

În ce vor consta premiile

Premiile, oferite de sponsori, constau în călătorii, tratamente de înfrumusețare, îmbrăcăminte, cosmetice și mâncare.

Concursul „Miss Badante” este un eveniment la care zeci de românce participă în fiecare an la Roma și nu numai. Evenimentul este o ocazie unică de a aduce în atenția publicului o categorie de femei care lucrează în condiții extrem de dificile, adesea departe de cei dragi.

Concurenții sunt adevărații protagoniști ai evenimentului și și-au descris participarea la ediții trecute ca fiind unul dintre cele mai fericite momente din experiența lor de viață în Italia.

Patru premii. În ce constă fiecare

Premiile, oferite de sponsori, constau în călătorii, tratamente de înfrumusețare, îmbrăcăminte, cosmetice și mâncare.

În urma alegerilor juriului – format din personalități publice, artiști, specialiști în modă și înfrumusețare, precum și jurnaliști -, patru persoane vor fi premiate. Jurații, români, dar și italieni, vor oferi patru premii.

Recompensele sunt reprezentate de tratamente de înfrumusețare, cosmetice, îmbrăcăminte, călătorii și mâncare. Pentru prima dată se va oferi premiul „Miss Badante WEB 2021”, acordat unei femei care lucrează pentru îngrijirea familiei.

Cine va fi prezent la eveniment

La a VII-a ediție a evenimentului care recompensează femeile care îngrijesc persoanele în vârstă sau copiii cu dizabilități vor participa: Elena Rodica Rotaru, actorul și solistul italian Jano Di Gennaro și invitatul de onoare Nae Leonard. Va fi prezentă și o orchestră.

Presa va difuza, de asemenea, imagini de la eveniment și la fața locului se va afla o echipă de jurnaliști care va realiza un documentar, notează stiridiaspora.ro.