Evenimentul Zilei > Justitie > Culise. Reglare de conturi în Statul Paralel sau afacere de spionaj? Scandalul arestării fostului șef al „Doi și-un sfert”
Culise. Reglare de conturi în Statul Paralel sau afacere de spionaj? Scandalul arestării fostului șef al „Doi și-un sfert”

Culise. Reglare de conturi în Statul Paralel sau afacere de spionaj? Scandalul arestării fostului șef al „Doi și-un sfert”

Arestarea surprinzătoare a lui Gelu Oltean, fostul șef al Direcției de Informații și Protecție Internă (DIPI), serviciul secret al MAI, zis și „Doi și-un sfert”, naște controverse. Deși recunoștea public, încă din februarie, în cadrul unui interviu acordat „Evenimentul zilei”, că face tratament cu Ayahuasca, care conține DMT, drogul invocat de anchetatori, el a fost reținut de DIICOT abia acum, după ce un cetățean britanic, suspectat legături cu serviciul secret britanic, MI5,  a adus în România mai multe persoane doritoare să se trateze la clinica iubitei sale, Vanessa Youness, chiar în ziua numirii noului ambasador SUA în România

Gelu Oltean a fost arestat alături de consoarta lui, Vanessa Youness, și de un cetățean englez, Thomas Lishman. Cei trei sunt acuzați că organizăm reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține Ayauasca. Casa din Stănești, județul Dâmbovița la care fac referire anchetatorii este, de fapt, sediul Youness Clinic, ce aparține Vanessei Youness, doctor care a devenit renumit pentru tratamentul sclerozei în plăci.

DIICOT a precizat, ieri, că a intrat pe firul acestei anchete pe 9 decembrie 2019, atunci când au aflat că Thomas Lishman, urma să organizeze, în România, prin intermediul a două companii globale internaţionale, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu Vanessa Youness.

Despre Thomas Lishman se spune că ar fi fost militar și apropiat al MI5, serviciul secret britanic și își promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei.

Pentru evenimentul din România, participanții trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană. În momentul descinderii de sâmbătă, în clinica Vanessei Youness au fost descoperite 42 de persoane, inclusiv cei trei care aveau să fie arestați.

Despre reținerea lui Gelu Oltean și a Vanessei Youness, chiar în ziua numirii noului ambasador SUA în România, Adrian Zuckerman, jurnalistul Mirel Curea a precizat: „Este vorba că trebuie să dea din ei, și el, și ea. Și vor da! Să spună Vanessa ce trebuie în dosarul penal în care este judecată pentru o mită cerută și primită de un milion de euro de la Claudiu Florică și Dinu Pescariu, pentru atribuirea unui contract IT-Microsoft, în 2011, instrumentat de DNA, în urma denunțurilor lui Florică și Pescariu, să spună și Olteanu ce trebuie despre Coldea, Kovesi&Co, și vor fi ambii ok. Să lămurim acum ce înseamnă „ce trebuie”. Ei bine, „ce trebuie” ăsta înseamnă ce are nevoie noul ambasador al SUA, care trebuie așteptat cum trebuie și cu ce trebuie. Observați că „trebuie” se repetă de mai multe ori. Este clar?”.

Gelu Oltean vorbea pe șleau despre drogurile pe care le lua cu iubita

 

Tribunalul Brașov a decis ca Gelu Oltean, iubita sa, Vanessa Youness și cetățeanul englez, Thomas Lishman, prietenul lor, să fie arestați pe o perioadă de 30 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc. Anchetatorii susțin că inculpații organizau ședințe de consum în cadrul clinicii Youness Clinic.

Clinica funcționa la vedere, adică avea autorizațiile necesare. În luna februarie a acestui an, Gelu Oltean a acordat un interviu Evenimentului zilei în care a vorbit despre ieșirea sa din sistemul de informații, despre problemele pe care le-a avut cu dosarul de la DNA, ulterior clasat, despre relația lui cu Laura Codruța Kovesi.

Tot atunci a povestit și despre preparatul despre care procurorii spun că este un drog de mare risc.

Reproducem fragmentul pentru că e interesant de a înțelege cum un om al serviciilor vorbea pe șleau despre un preparat care e considerat extrem de periculos.

„Ayahuasca este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului“

– Evenimentul zilei: A apărut în presă că aveți o iubită, Vanessa Youness, care face obiectul unui dosar DNA cu o presupusă faptă și pare totul desprins dintr-un film cu agenți secreți.

– Gelu Oltean: Ce este adevărat despre domnișoara doctor Vanessa Youness și ce vă pot spune este că și-a învins o boală incurabilă, datorită forței și a credinței sale. A dezvoltat mai multe proiecte, printre care promovarea unui produs românesc familiilor regale din țările Golfului și dacă ar mai fi fost o sută de persoane ca ea în țară, cu siguranță ar fi crescut PIB-ul României. Și toate astea la douăzeci și ceva de ani. Într-adevăr, din păcate, în România, dacă ești tânără, frumoasă, spirituală, bogată și deșteaptă nu ai cum să fii iubită și trebuie să se găsească ceva ca să arătăm lumii că așa ceva nu există, toți suntem la fel. Și ne simțim confortabil doar punându-i pe toți în aceeași oală: vulgaritate, infracțiune, mizerie etc. Dar vă asigur că este la polul total opus și toată lumea care a ajuns să discute cu dânsa măcar o dată, poate să confirme ce spun eu. Dar eu am încredere că justiția română își face datoria și practicile abuzive ale DNA -ului se vor opri. Eu datorită ei m-am vindecat de numeroase boli, nu mai iau nici un medicament din multele pe care le luam înainte și pentru asta îi sunt recunoscător.

– Am citit articolul despre dvs. că ați fost în jungla amazoniană, unde ați urmat un tratament revoluționar care v-a schimbat viața complet.

– Ayahuasca este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta.

– Și trebuie neapărat bătut drumul până în America de Sud?

– Din ignoranță, există o înțelegere greșită cu privire la ayahuasca. În traducere înseamnă vița de vie a sufletului. Dacă s-ar citi din curiozitate rețetarul acestui ceai pe Wikipedia, că e la îndemâna oricui, s-ar putea vedea că există diferite rețete ce pot fi folosite oriunde în lume legal și unele doar în America de Sud. Ambele rețete au același efect vindecător al unui spectru foarte larg de boli și afecțiuni.