Cu ce se tratează greaţa lui Ponta faţă de migraţia politică: Cu Frunzăverde!

Cu ce se tratează greaţa lui Ponta faţă de migraţia politică: Cu Frunzăverde!

Preşedintelui PSD, Victor Ponta nu-i mai e greaţă când aude de sintagma "migraţie politică". Dacă anul trecut cerea modiifcarea Constituţiei pentru stoparea acestui fenomen sau anunţa că este partizanul iniţşierii unei legi pentru sancţionarea migratorilor cu mandatul de ales parlamentar sau local, astăyi, liderul social-democrat a salutat racolarea democrat-liberalului Sorin Frunzăverde de către colegii liberalii, apreciind că mutarea va ajuta în lupta împotriva regimului Traian Băsescu.

"De la început am spus că USL, cum a spus şi domnul Frunzăverde, că avem nişte obiective politice să luptăm cu regimul instituit de Traian Băsescu, care înseamnă instituţii, bani, partide instituite peste noapte", a spus preşedintele PSD. Deschis la alte racolări din PDL şi UNPR În ceea ce priveşte migrarea altor membri PDL către USL, preşedintele PSD a spus că întradevăr există alţi politicieni care iau în calcul acest lucru, însă sunt ameninţaţi cu dosare. “Sigur că am avut aceste discuţii. Aceşti oameni sunt ameninţaţi de UNPR cu anchete penale, ANAF, există o psihoză şi o teamă care a ţinut de fapt împreuna această alianţă de conjunctură la guvernare", a spus Ponta. Ponta a a fost de acord cu declaraţia lui Frunzăverde că USL este o alianţă de conjunctură, care va dura până în 2016 cel mai devreme, sau 2020 cel mai târziu.

"În România trebuie să existe competiţie democratică între PSD şi PNL. Dincolo de formarea Guvernului, USL trebuie să câştige alegerile prezidenţiale cu Crin Antonescu candidat", a explicat Ponta.

Întrebat dacă are la cunoştinţă despre ascultarea telefoanelor, Ponta a spus: "Problema e că tot ce se întâmplă în zona de ascultare trebuie făcut cu mandat , la mine au încercat cu Blejnar, dar nu au putut decât să se facă de râs". Preţul pentru "iubirea doamnei Udrea" În vara lui 2011, liderul PSD susţinea că un senator sau deputat care îşi părăseşte partidul pentru "iubirea doamnei Udrea" ar trebui sa plece din Parlament prin pierderea mandatului. El anunţa că USL are în legislativ o propunere de lege in acest sens.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dacă primarul sau consilierul judeţean îşi pierde mandatul dacă trece la alt partid, la fel trebuie să se întâmple şi cu parlamentarul. Genul acesta de turişti politici trebuie să-i sancţionam prin lege. Dar să te alegi cu votul politic al nostru şi apoi să pleci din partid din iubire pentru doamna Udrea...Iubirile pentru doamnele Udrea viitoare trebuie sancţionate prin lege",sublinia atunci Ponta.

În martie 2010, susţinea că migraţia politică ar trebui sancţionată prin legea fundamentală. Liderul social-democraţilor se referea atunci la situaţia politică din Parlament în care mai mulţi senatori şi deputaţi au demisionat din grupurile politice din care făceau parte şi s-au înscris în grupul parlamentar al independenţilor. "Mă bazez pe sprijinul preşedintelui Traian Băsescu de a sancţiona migraţia politică a celor care susţin astăzi Guvernul domnului Băsescu. Astăzi, 40 de parlamentari, aproape 10% din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, nu reprezintă pe nimeni", a declarat Ponta.