Violeta Alexandru, ministrul Muncii, vine cu noi detalii despre procentul cu care se vor majora pensiile. Deși acesta nu pare să fie 40%, așa cum fusese inițial anunțat în timpul guvernării PSD, ministrul susține că o creștere tot va avea loc în viitorul apropiat.

Momentan, declară Violeta Alexandru, nu au fost identificate resursele financiare pentru a se putea pronunța cu privire la un procent concret de creștere.

Violeta Alexandru a spus că abia după ce Ministerul Finanţelor va prezenta, la începutul lunii viitoare, situaţia încasărilor bugetare, se va putea spune exact cu ce procent ar putea fi majorate pensiile.

Violeta Alexandru a lansat şi un atac dur la adresa PSD afirmând că spre deosebire de social-democrați, ea vrea ca majorarea pensiilor să se facă după posibilităţile reale ale economiei.

„De unde şi-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabilă creşterea pe care a promis-o, de 40%? Noi vom identifica toate resursele financiare, dar vom lua o decizie după ce Ministerul Finanţelor ne va prezenta aceste date la mijlocul anului. În baza acestor cifre, vom lua împreună o decizie vizavi de ce poate suporta bugetul”, a spus ministrul.

De asemenea, aceasta a ținut să sublinieze faptul că dorința de a majora pensiile există, dar trebuie făcută în linii realiste.

„Nu se pune problema că nu vrem să mărim pensiile. Aveţi în faţă un om foarte corect. Aici nu este vorba despre cine plusează mai mult, ci de posibilităţile reale ale economiei.

E uşor să promiţi, dar noi trebuie să punem toate resursele pe masă, să analizezi ce posibilităţi ai. De aceea premierul a vorbit despre sustenabilitatea unei creşteri. Trebuie ca omul să aibă ce pune pe masă şi anul ăsta, şi celălalt, şi în următorul an. Nu vrem să ne aflăm, peste ceva timp, în situaţia de a trebui să tăiem din pensii”, a declarat Violeta Alexandru, la România TV.