Evenimentul Zilei > Politica > Criza politică din România e aproape de final: „Totul este pregătit”. Kelemen Hunor anunță România că va avea Guvern săptămâna viitoare
Criza politică din România e aproape de final: „Totul este pregătit”. Kelemen Hunor anunță România că va avea Guvern săptămâna viitoare

Criza politică din România e aproape de final: „Totul este pregătit”. Kelemen Hunor anunță România că va avea Guvern săptămâna viitoare

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, duminică, 21 noiembrie, că partidele ce vor forma viitoarea coaliție de guvernare PNL-PSD-UDMR vor merge, luni, la consultări la președintele Klaus Iohannis. Acestea vor debuta la ora 12.00. România va avea Guvern învestit începând cu ziua de joi, 25 noiembrie.

Configurația Guvernului se va schimba – așa au hotărât liderii politici la negocieri purtate în weekendul 20-21 noiembrie. Astfel, vor fi înființate două noi ministere, anume Ministerul Turismului și Antreprenoriatului și Ministerul Familiei și Tineretului, a anunțat președintele UDMR, Kelemen Hunor, precizând că tinerii au fost eliminați din cadrul Ministerului Sportului.

Configurația Guvernului: Ministere pentru IMM-uri și Familie

„Important este că un minister nou se creează în zona economică, mai ales pentru IMM-uri și pentru turism, două sectoare importante și un minister se creează pe partea socială, familie și tineret. Tinerii au cerut să fie scoși de la Sport, fiindcă e mai bine așa și noi am acceptat acest lucru și, oricum, dacă vorbim de sprijinirea familiilor, atunci tinerii mai de grabă intră acolo decât la Sport.

Avem probleme demografice, la care trebuie să găsim politici publice eficiente care au rezultate pe termen lung, nu de la un an la altul, și de aceea am susținut și susținem în continuare un minister al familiei. Altfel nu ai cum să rezolvi problema demografiei, fiindcă în 30 de ani, tot ce s-a făcut nu a dat roade”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: România va avea Guvern săptămâna viitoare

Președintele UDMR a anunțat, duminică, finalizarea negocierilor, deci și a discuțiilor atât pe ministere, cât și pe secretarii de stat. „Mâine mergem la consultări la președinte, la ora 12:00, spunând că avem program de guvernare, avem structura Guvernului, cu două ministere nou înființate și avem acordul politic pentru funcționarea coaliției, deci totul este pregătit: majoritate, program de guvernare, structură de Guvern, pentru a exista un Guvern începând de joi”, a transmis Kelemen Hunor.

În altă ordine de idei, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat că PNL și PSD se vor întruni în ședință pentru a hotărî cu ce propunere de premier vor merge la președintele Klaus Iohannis. „Am convenit să avem o propunere unică de premier. Am lucrat ambele variante, cu un premier PSD și unul PNL. Urmează până mâine dimineață să stabilim care va fi premierul”, a spus, duminică, Nicolae Ciucă.