Evenimentul Zilei > Politica > Lista miniștrilor propuși în noul guvern de coaliție PSD-PNL-UDMR
Lista miniștrilor propuși în noul guvern de coaliție PSD-PNL-UDMR

Lista miniștrilor propuși în noul guvern de coaliție PSD-PNL-UDMR

Liderii PSD și PNL au avut joi o nouă rundă de negocieri, la Parlament, după ce liberalii au decis să îl desemneze pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

Echipele de negociere au discutat despre măsurile fiscale pe care urmează să le introducă în programul de guvernare. Totodată, PSD și PNL au stabilit să majoreze pensia minimă, de la începutul anului viitor, de la 800 de lei la 1.000 de lei. Echipele de negociere trebuie să se pună de acord și în ceea ce privește procentul cu care vor fi majorate pensiile, alocațiile, dar și în ceea ce privește salariul minim.

Reamintim că tot joi, liderii PNL au votat în unanimitate propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Guvernul ar urma să primească votul de învestitură săptămâna viitoare, cel târziu joi.

Lista scurtă a miniștrilor agreați de cele două partide pentru viitorul Guvern PSD-PNL-UDMR.

PSD

Sorin Grindeanu/ Vasile Dîncu – Ministrul Apărării

Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății

Gabriela Firea – Ministrul Muncii

Adrian Câciu – Ministrul Finanțelor

Adrian Chesnoiu – Ministrul Agriculturii

Tot PSD i-ar reveni și:

Ministerul Transporturilor

Ministerul Agriculturii

Ministerul Fondurilor Europene

Ministerul Economiei

PNL

Bogdan Aurescu – Ministrul de Externe

Lucian Bode – Ministrul de Interne

Cătălin Predoiu – Ministrul Justiției

Virgil Popescu – Ministrul Energiei

Bogdan Gheorghiu – Ministrul Culturii

Raluca Turcan – Ministrul Digitalizării

UDMR

Cseke Attila – Ministrul Dezvoltării

Tanczos Barna – Ministrul Mediului

Eduard Novak – Ministrul Tineretului și Sportului

Sursa: Antena 3.

Marcel Ciolacu: ”PNL se împotrivește introducerii unei taxe pe lux”

Președintele Marcel Ciolacu speră că se vor găsi soluții pentru creșterea pensiilor și alocațiilor. La rândul său, Nicolae Ciucă, propunerea PNL de premier, a declarat că la negocierile PNL-PSD s-a decis alocarea a 7% din PIB pentru acoperirea acestor cheltuieli și pentru investiții.

„În continuare, Partidul Național Liberal are părerea că nu trebuie nicio taxă și atunci vom vedea ce soluții găsesc finanțiștii și de la PNL și de la PSD să acoperim (creșterea pensiilor și a alocațiilor – n.red.) fără să intre nicio taxă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă: ”Am încheiat o rundă consistentă de negocieri”

Nicolae Ciucă, propus pentru funcția de premier din partea PNL a declarat că se caută soluții pentru a nu crește taxele și impozitele: „Am încheiat o rundă consistentă de negocieri. Am reuşit să înaintăm pe aspecte care erau în dezbatere la nivelul coaliţiei.

S-au făcut paşi importanţi atât pe ceea ce înseamnă pachetul social, cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluții astfel încât nu creştem taxele şi am stabilit să avem un procent de 7% (din PIB – n.red.) pentru investiţii în programul de guvernare, în bugetul anului viitor, şi cred că ceea ce este cel mai important – un calendar, astfel încât până joi să avem Guvern. S-a stabilit termenul limită astfel încât joi să avem un Guvern”.