Criză de medici la Tulcea! Managerul spitalului caută doctori pe Facebook

Criză de medici la Tulcea! Managerul spitalului caută doctori pe Facebook

Spitalul Județean de Urgență Tulcea se confruntă, de săptămâna trecută, cu o situație fără precedent, după ce ultimii doi anesteziști rămași la Secția de Terapie Intensivă a unității medicale și-au prezentat demisiile, pe motiv că sunt epuizați. Drept urmare, managerul spitalului, dr. Tudor Năstăsescu, a ajuns să caute medici chiar și prin intermendiul rețelelor de socializare.

În atenția medicilor ATI, Stimați colegi! Vă solicit ajutorul pentru continuarea activității secției ATI din Tulcea. Vă oferim: 1. Spor de 85% 2. Prime lunare prin Consiliul Județean Tulcea 3. Cazare 4. Program flexibil 5. Secție ATI dotată corespunzător și colectiv prietenos. Cei interesați mă pot contacta la tel. 0723.217.232”, a fost mesajul scris de managerul Tudor Năstăsescu pe pagina sa de Facebook.

Salarii mari, interes mic

Cu toate că le sunt oferite salarii și condiții bune, printre care cazare la o pensiune din apropierea spitalului sau prime lunare, echivalente cu două salarii minime pe economie, adică 2.600 de lei net, criza de cadre medicale continuă să existe la Spitalul din Tulcea, iar cel mai grav este faptul că medicii nu prea se arată interesați să lucreze acolo. „Avem o criză acută de medici şi, deocamdată, nu prea avem ce face. Nimeni nu poate obliga vreun medic să vină la Tulcea, dacă acesta nu vrea. Salariile sunt mari şi, pe lângă salarii, mai sunt şi multe alte beneficii. Cu toate acestea, medicii nu vor să vină la Tulcea” – a declarat managerul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doctorul Tudor Năstăsescu speră că aceste demisii sunt doar simbolice și că situația se va remedia curând. Altfel, niciun caz care va necesita intervenție chirurgicală urgentă, nu va mai putea fi operat la Tulcea. „Medicii specialiști din Republica Moldova pot reprezenta o soluție, dar formalitățile durează ani. Există, mai ales pentru ATI, un număr mare de medici care au numai contracte de gărzi cu diverse spitale, în centrele universitare, iar zonele neuniversitare au de suferit. Tulcea reprezintă o zona strategică și un obiectiv turistic de importanță națională. Pentru astfel de zone ar trebui aprobate stimulente”.

Ajutor din partea Ministerului Sănătății

În această perioadă de criză, Spitalul din Tulcea se bucură de susținerea Ministerului Sănătății, care, anul acesta, urmează să doteze unitatea cu echipamente în valoare totală de 12,8 milioane de lei, iar pe lângă asta, sunt în desfășurare numeroase proiecte cu finațare europeană ce vizează spitalul în întregime prin implicarea Consiliului Județean Tulcea. Pe lângă Terapie Intensivă, spitalul ar avea nevoie de suplinire și în celelalte secții ale unității, precum pediatrie, urgențe și oncologie.