Evenimentul Zilei > Sport > Cristiano Ronaldo i-a luat fața lui Messi. Portughezul este cel mai bine plătit fotbalist din lume
Cristiano Ronaldo i-a luat fața lui Messi. Portughezul este cel mai bine plătit fotbalist din lume

Cristiano Ronaldo i-a luat fața lui Messi. Portughezul este cel mai bine plătit fotbalist din lume

Pentru Lionel Messi, lucrurile par să meargă destul de rău, în ultima vreme, atât în plan financiar, cât și profesional. Jocul nu pare să-i iasă, la PSG, așa cum se așteptau fanii, iar câștigurile sale au scăzut destul de mult.

Lionel Messi a pierdut poziția de cel mai bine plătit fotbalist, în clasamentul Forbes, în fața rivalului său, Cristiano Ronaldo, de la Manchester United. Revista Forbes a realizat un clasament cu cel mai bine plătiți fotbaliști din lume. Cristiano Ronaldo l-a întrecut pe Lionel Messi în clasamentul Forbes al fotbaliştilor cel mai bine plătiţi din lume, conform ultimului clasament dat publicității. Ierarhia are în vedere câștigurile obținute în sezonul 2021/2022.

Potrivit publicaţiei americane, noul jucător al echipei Manchester United va încasa 125 de milioane de dolari (106,6 milioane de euro). Conform sursei citate, din această sumă totală, 70 de milioane de dolari provin din salariu şi bonusuri, iar alte 55 de milioane de dolari vin din sponsorizări şi alte surse de venit.

Astfel, conform revistei, Cristiano Ronaldo este primul jucător care practică un sport de echipă ale cărui venituri brute au depășit, în carieră, suma de un miliard de dolari. În afara salariului pe care îl primește de la clubul de fotbal, veniturile portughezului vin din parteneriate cu mărci renumite precum Nike, Herbalife, Clear. Fotbalistul lui Machester are și propriul său brand, CR7, care include parfumuri, lenjerie intimă, ochelari, hoteluri, săli de sport şi altele.

Ce venituri obține Messi

La rândul său, argentinianul Lionel Messi, la rându-i transferat la o altă echipă, de la Barcelona, ar urma să încaseze un salariu de 110 milioane de dolari (93,8 milioane de euro). Din această sumă, 75 de milioane de dolari provin din salariu, iar alte 35 de milioane din sponsorizări. Atacantul argentinian a depăşit, de asemenea, un miliard de dolari, ca venituri brute, în carieră.

Trebuie spus că în acest sezon, atât Cristiano Ronaldo cât și Lionel Messi câștigă mai puțini bani decât în sezonul trecut.

Pe podiumul celor mai bine plătiți fotbaliști se mai află și brazilianul , coechipier cu Messi la PSG. Acesta are venituri totale de 95 de milioane de dolari (75 de milioane din salariu și 20 din sponsorizări).

Cei mai bine plătiți fotbaliști din lume

Pe următoarele locuri, de la 4 la 10, în clasamentul Forbes se clasează următorii fotbaliști:

4.Francezul Kylian Mbappe de la PSG cu 43 de milioane de dolari (28+15);

5.Egipteanul Mohamed Salah (Liverpool) cu 41 de milioane de dolari (25+16);

6.Polonezul Robert Lewandowski de la Bayern Munchen cu 35 de milioane de dolari (27+8);

7.Spaniolul Andres Iniesta de la Vissel Kobe cu 35 de milioane de dolari (31+4);

8.Francezul Paul Pogba de la Manchester United cu 34 de milioane de dolari (27+7);

9.Galezul Gareth Bale de la Real Madrid cu 32 de milioane de dolari (26+6);

10.Belgianul Eden Hazard de la Real Madrid cu 29 de milioane de dolari (29+3).

PSG nu se opreşte la Messi. Mbappe ştie ce alt zeu al fotbalului e dorit la Paris
Kylian Mbappe

Cum au fost calculate veniturile jucătorilor

În total, revista estimează că cei zece jucători de fotbal cel mai bine vor avea venituri brute în valoare de 585 milioane dolari în acest sezon. Suma este în creştere faţă de cele 570 milioane dolari din sezonul trecut.

Pentru întocmirea clasamentului, Forbes a cules informații de la cluburi, agenţi de jucători, sponsori şi experţi în fotbal din întreaga lume. Sumele sunt convertite în dolari SUA utilizând cursul de schimb actual şi includ salarii brute pentru sezonul 2021/2022, bonusuri şi sposorizări. Nu sunt incluse eventualele prime de transfer.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: