Evenimentul Zilei > Sport > Cristiano Ronaldo, decizie fără precedent în lupta cu noul Coronavirus. Ce a decis
Cristiano Ronaldo, decizie fără precedent în lupta cu noul Coronavirus. Ce a decis

Cristiano Ronaldo, decizie fără precedent în lupta cu noul Coronavirus. Ce a decis

Cristiano Ronaldo, starul celor de la Juventus, s-a decis, alături de agentul său, Jorge Mendes, să se implice în lupta pentru eradicarea lui Covid-19. În acest moment, Cristiano Ronaldo se află în oraşul său natal, Funchal, împreună cu familia sa, după ce a decis să părăsească Italia, țara cea mai puternic afectată de pandemia cu noul Coronavirus.

Cristiano Ronaldo și agentul său Jorge Mendes vor dota saloanele de terapie intensivă ale Spitalului Santa Maria, din Lisabona și ale Spitalului San Antonio, din Porto, cu mai multe aparaturi medicale. Valoarea acestor donații s-ar ridica la un milion de euro, informează le soir.be.

Cei doi portughezi vor oferi pentru Spitalul Santa Maria, unde sunt două saloane de terapie intensivă, echipamente care vor include paturi, monitoare cardiace: „echipamente esențiale pentru asistarea pacienților cu Covid-19”, se arată într-un comunicat al spitalului. CHULN, care include spitale din Santa Maria și Pulido Valente, are în prezent o capacitate de 77 de paturi.

De asemenea, Jorge Mendes și prietenul său Ronaldo vor face o donație similară Spitalului Santo Antonio din centrul spitalului universitar Porto (nord).

„Aceasta este o investiție foarte importantă”, a explicat Eurico Castro Alves, directorul secției de chirurgie a acestei unități, pentru cotidianul Jornal de Noticias.

„Dacă este necesar, Cristiano Ronaldo vrea să facă același lucru în Madeira”, insula sa natală, a adăugat el.

În Madeira sunt 11 cazuri confirmate de Covid-19 din cele 2.362 existente în țară, unde au fost înregistrate 33 de decese, potrivit ultimului raport oficial.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.