Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Tudor Popescu ATACĂ DUR o înaltă față bisericească: „VIOLATOR al tainei sfintei spovedanii”
Cristian Tudor Popescu ATACĂ DUR o înaltă față bisericească: „VIOLATOR al tainei sfintei spovedanii”

Cristian Tudor Popescu ATACĂ DUR o înaltă față bisericească: „VIOLATOR al tainei sfintei spovedanii”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl atacă dur pe Mitropolitul Vadului, Feleacului și Clujului, Andrei Andreicuț, după ce acesta a recomandat ca în postul de premier să fie pus Vasile Dâncu.

Afirmația lui Andrei Andreicuț l-a scos din sărite pe Cristian Tudor Popescu, care a tunat la digi24, și a spus că fețele bisericești ar trebui să-și vadă de biserică și nu de funcțiile din politică.

„Singura ordine pe care biserica o recunoaşte este cea dumnezeiasca. Biserica nu se supune decât lui Dumnezeu. Ce caută… Ce e, Înalt Prea…? Ultra…? Ce caută dânsul în puterea lumească? De ce se amestecă în politică? Ce caută acolo? O faţă bisericească trebuie să rămână exclusiv în domeniul ordinii divine. Ce caută aici? Să-şi exprime ce? O opţiune în legătură cu funcţia de premier în stat? Păi ce înseamnă asta? Înseamnă implicarea bisericii în politică. Implicarea bisericii în puterea statală, în puterea lumească. Ceea ce este un fault democratic, având în vedere separarea puterilor în stat. De ce face dânsul asta? Din nostalgia poziţiei pe care a avut-o Biserica Ortodoxă întotdeauna, lângă scaunul puterii.

Lipită de scaunul puterii lumeşti. Din ce poziţie o face? Din poziţia de turnător al Securităţii, domnul acesta, de violator al tainei sfintei spovedanii, aşa scrie în dosarul lui de Securitate. Deci pe un om care i-a mărturisit că vrea să se însoare cu o străină şi să plece din ţară l-a turnat la Securitate. Mai are şi alte astfel de turnătorii consemnate acolo. De pe această poziţie vine acum şi ne spune cine trebuie să fie prim-ministru al României. Trebuie să fie un român ortodox. Practică discriminarea, acest domen. E mai bun, prin definiţie, un român ortodox decât o tătăroaică musulmancă. Şi asta o face omul lui Dumnezeu. Că dacă o făcea un politician, da, înţelegem, sunt de toate felurile. Dar omul lui Dumnezeu are dreptul să facă aşa ceva? Şi el, şi majoritatea feţelor bisericeşti, toţi colaboratori intimi ai Securităţii. Aproape că e mai simplu să te întrebi care din înalţii prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române nu a fost colaborator al Securităţii şi să cazi pe gânduri.”, a tunat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.