Cristian Terhes: „PNL si PSD şi-au votat condamnarea pentru a face pe plac capriciilor mincinoșilor Predoiu şi Cazanciuc”
- Antonia Hendrik
- 16 octombrie 2022, 10:17
Europarlamentarul Cristian Terhes susține că senatorii şi deputații au votat în Comisia Comună o formă a legilor justiției „ce va duce spre noi culmi ale abuzurilor” în aşa numita „lupta împotriva corupție”, sub pretextul căreia orice politician, om de afaceri, primar, funcționar, va putea fi anchetat şi condamnat fără a mai beneficia în mod real de dreptul la un proces echitabil.
Cristian Terhes trage un semnal de alarmă cu privire greșeala pe care a făcut-o PNL şi PSD votând noua formă a legilor justiției care se va întoarcere împotriva lor: „Dacă iresponsabilii din PSD si PNL nu au învățat nimic din modul în care s-a dus lupta „împotriva corupției” pe plan intern anii trecuți, vor plăti în anii următori preţul luptei la un nivel mult mai înalt. Anii „catusiadei” au fost doar încălzirea, focul de atunci fiind doar pentru reglarea tirului”.
Lupta împotriva corupției din perioada „câmpului tactic”
Europarlamentarul a arătat care vor fi consecințele votului asupra legilor justiției, pentru ca nici un parlamentar să nu poată spune că nu a știut ce votează.
Cristian Terhes: Pentru cei ce deja au uitat, așa numita luptă împotriva corupției a însemnat în România un șir îngrozitor de abuzuri, în care anchetele se făceau, că pe vremea Securității comuniste, prin ofițeri ai serviciilor secrete și în baza unor acte secrete – protocoale și hotărâri CSAT –, pe bază a mii de mandate de siguranță națională emise anual, cu o instanță supremă transformată în "partener de încredere" al DNA, cu complete de judecată conduse ilegal de Stanciu, cu plicuri galbene adresate securiștilor îmbrăcați în robe de judecători, cu complete de judecată constituite ilegal etc. Toate aceste metode îngrozitoare au fost nu doar acceptate de "partenerii” europeni, dar aplaudate îndelung de aceștia la scena deschisă, în timp ce poporul gemea sub aceste abuzuri.
Curtea Constituțională a avut un rol esențial în aducerea țării în parametrii democrației și a statului de drept, stopând abuzurile și reafirmând importanța respectării Constituției, a legii și drepturilor și libertăților fundamentale într-un stat democratic. Deși supusă unor presiuni extraordinare, de la atacuri agresive și susținute în presa de casă a securiștilor până la arestarea și umilirea unui judecător constituțional, Curtea Constituțională a rezistat: a scos securiștii din justiției, a impus ca judecata să fie făcută de complete desemnate strict în baza legii, a impus respectarea strictă a normelor de procedură și a drepturilor procesuale ale tuturor părților din procesele penale (...)
Lipsirea deciziilor Curții Constituționale de efecte pe plan intern
Cristian Terhes susține că „Toate aceste aberații construite de CJUE s-ar lovi în România de obligativitatea deciziilor CCR, de aceea se vrea abrogarea abaterii disciplinare constând în nerespectarea deciziilor CCR. Din acest motiv judecători aflați sub comanda străină au şi sesizat CJUE, pentru ca deciziile CCR îi încurcau foarte tare. Acum e liber la arbitrariu, judecătorii devenind independenți faţă de lege şi de Constituție, adică liberi să se comporte abuziv si arbitrar.
Miza e enorma, între votul de la Camera Deputaților, unde situația a fost salvată măcar partial, şi votul de la Senat, unde abaterea a fost abrogată cu totul, fiind făcute presiuni imense. Am aflat că Predoiu şi Cazanciuc au fost vârfuri de lance ale acestor presiuni, inducându-le membrilor Comisiei ideea că, dacă aceasta abatere nu va fi abrogată, nu vom intra în Schengen, vom ramane cu MCV şi vom pierde miliarde de EURO din PNRR. O aberație, însă, cu un efect psihologic foarte puternică (...).
Reactivarea acoperiților din justiție
Președinta ICCJ şi Consiliul Superior al Magistraturii, adică reprezentanta puterii judecătorești şi garantul independenţei justiției, s-au opus acestei abrogări, iar acesta este un semnal puternic dat în interiorul magistraturii. Acesta e motivul pentru care, pe lângă abrogarea acestei abateri, Predoiu şi Cazanciuc vor să securizeze partea de judecată, având pentru asta nevoie de folosirea acoperiților din justiție.
Problema este ca acești magistrați acoperiți au devenit vulnerabili dupa modificările din 2018 la legile justiției, CSAT având obligația de a comunica rezultatul verificărilor oricărei persoane, ce avea apoi acces în justiție pentru contestarea rezultatului. Ca atare, se puteau trezi ca un judecător, care nu e din câmpul tactic, chiar se apuca să verifice rezultatul CSAT si să ceară verificări suplimentare, fapt ce le vulnerabiliza enorm acoperiții, colaboratorii sau informatorii din rândul judecătorilor.
Or, noua formulare a textului obligă CSAT să trimită rezultatul verificărilor doar când acesta confirmă calitatea de acoperit al unui judecător sau procuror, adică niciodată, că nu se așteaptă nimeni să își descopere singuri acoperiții.
Ce urmează? Mai trebuie doar votate legile justiției în forma dorită de Predoiu şi Cazanciuc, agreate de conducerea PNL si PSD
Cristian Terhes a concluzionat: „acoperiții sunt securizați, culoarele sunt pregătite, garanțiile procesuale şi drepturile fundamentale garantate de CCR sunt anulate, mai trebuie doar votate legile justiției în forma dorită de Predoiu şi Cazanciuc, agreate de conducerea PNL si PSD. Fondurile PNNR urmează să vină (câte vor veni), desigur strict legat tot de acest scenariu şi de pregătirea în prealabil a noului câmp tactic.
Orice funcționar, om de afaceri, primar, consilier etc. ce va fi implicat în proiecte pe bani europeni, însă, trebuie să fie pregătit să își dovedească în orice moment nevinovăția, că nu se ştie când face ceva greșit sau a dorit ori putea să fi făcut ceva greșit. Nu vor mai exista scuze, la pușcărie!
Pe scurt, cei din PSD si PNL se condamnă singuri! La următoarele alegeri, însă, acești trădători trebuie cu toții expulzați prin vot din orice funcții publice. Romania trebuie condusă doar de persoane care respecta Constituția României, a concluzionat europarlamentarul Cristina Tehes în postarea sa de pe Facebook.