Cristian Molnar, tânărul luat de ape în Italia, nu a fost încă găsit. Ipoteza autorităților

Cristian Molnar, tânărul luat de ape în Italia, nu a fost încă găsit. Ipoteza autorităților

Deși au trecut aproape două săptămâni de la tragedie, în care  trei români, două fete și un băiat, s-au înecat în râul Natisone, băiatul nu a fost încă găsit. Cristian Molnar este căutat și în prezent de peste optzeci de persoane. Corpurile fetelor - Bianca și Patrizia - au fost aduse de ape la mal. Tinerele au fost înmormântate în România. Ipoteza avansată de autorități este aceea că tânărul de 25 de ani a ajuns în defileul râului, loc în care va fi foarte greu de găsit.

De ce tânărul înecat în Italia nu a fost încă găsit

Din data de 31 mai, când cei trei tineri din România au fost surprinși de viitura produsă pe râul Natisone, căutările au continuat fără încetare pentru tânărul înecat în Italia. Și în vreme ce trupurile neînsuflețite ale Patriziei Cormos și Biancăi Doros au fost recuperate de salvatori, nu același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Cristian Molnar.

Ca urmare, salvatorii din municipiul Premariacco, care participă la căutări au început să creadă din ce în ce mai tare că trupul lui Cristian Molnar ar fi rămas prins undeva în defileul râului, loc foarte greu accesibil și extrem de periculos pentru acțiunile de căutare și salvare.

Fratele și familia lui Cristian Molnar, care au mers la fața locului, insistă însă pe lângă autorități pentru a continua căutările lui Cristian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Râul Natisone are un defileu foarte adânc

După recuperarea trupurilor celor două românce înecate în râul Natisone, căutările s-au concentrat în zona în care apa le-a adus la mal pe acestea.

Ulterior căutările au fost extinse mai în aval, în zona defileului râului, unde apa este foarte adâncă, iar pereții stâncoși sunt foarte înclinați sau chiar verticali.

Italia

Râul Natisone înaintea intrării în defileu. Sursa foto: Platforma C

Dacă tânărul înecat a ajuns în acest loc, curentul puternic al râului îl putea târâ sub o stâncă, unde a rămas blocat.

Salvatorii confirmă că au existat și în trecut astfel incidente, de oameni înecați, pe acest segment al râului, ale căror cadavre au fost găsite plutind după ani de zile.

„Acolo se creează vârtejuri și de multe ori există posibilitatea ca o persoană înecată să se afunde și să ajungă blocată”, a explicat primarul din Premariacco, citat de fanpage.it.