Cristian Bușoi, semnal clar în lupta împotriva schimbărilor climatice: E nevoie de un parteneriat strâns UE-SUA

Cristian Bușoi, semnal clar în lupta împotriva schimbărilor climatice: E nevoie de un parteneriat strâns UE-SUA

Cristian Bușoi a transmis un semnal clar în ceea ce privește lupta împotriva schimbărilor climatice. Europarlamentarul PNL a susținut că este nevoie ca UE și SUA să lucreze într-un parteneriat strâns în acest domeniu dar și pentru rezolvarea provocărilor în domeniul energiei.

Cristian Bușoi,europarlamentar PNL, a arătat că delegația Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie pe care o conduce zilele acestea în Washington DC are misiunea de a stabili un parteneriat clar și asumat între Parlamentul European și Congresul SUA pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, susținerea și promovarea unor standarde comune în domeniul tehnologiei și inovației și găsirea unor soluții cu aplicabilitate largă pentru criza din energie.

Europarlamnetarul PNL a anunțat, într-un comunicat de presă, că a avut două întâlniri foarte importante cu președintele Comisiei Speciale pentru Criza Climatică din Congresul SUA, Kathy Castor, și colegii dumneaei democrați și republicani din Comisie și cu Cathy McMorris Rodgers, lider în Comisia pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților.

Semnalul transmis de europarlamentarul Cristian Bușoi

"În cadrul dialogurilor am reamintit angajamentul clar și ferm al UE pentru implementarea Pactului Verde European (Green Deal) cu ținta intermediară Fit for 55 pentru 2030, dar și nevoia unui echilibru în toate acțiunile noastre pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă, să nu punem în pericol locurile de muncă sau competitivitatea industriilor și să ne menținem siguranța energetică, la prețuri decente ale energiei pentru cetățeni și industrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

O coordonare mai bună UE - SUA este necesară și importantă nu doar pentru a stabili standarde internaționale pentru tehnologii curate și calendarul către zero emisii de carbon, dar și pentru a vorbi pe o singură voce despre soluțiile la creșterea prețurilor la energie și protejarea cetățenilor și companiilor", a explicat Cristian Bușoi.

Semnale clare că relația dintre România și SUA se bazează pe încredere reciprocă

Potrivit acestuia, noua administrație de la Casa Albă este extrem de activă în a promova noua paradigmă, iar România poate să fie locul în care SUA să facă investiții importante în domeniul energiei și al noilor tehnologii.

"Mini-reactorul nuclear care va fi construit în România, cu o tehnologie complet inovatoare, investițiile anunțate în parteneriat cu SUA la Centrala Nucleară de la Cernavodă pentru unitățile 3 și 4 sunt semnale clare că relația dintre București și Washington se bazează pe încredere reciprocă, ceea ce înseamnă deschidere și oportunități pentru noi investiții în domeniul energiei și al noilor tehnologii.

Delegația Comisiei ITRE, pe care o conduc în SUA, a avut întâlniri la Congresul American și Casa Albă, la Departamentul de Stat, Departamentul de Comerț, Camera de Comerț Americană, Consiliul Industriei pentru Tehnologia Informației, Institutul Național pentru Standarde și Tehnologie, dar și întrevederi cu liderii unor importante Think Thank-uri și reprezentanții industriei din Statele Unite", a transmis Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European