Călin Popescu Tăriceanu: Astăzi încetează mandatul de premier al preşedintului Traian Băsescu

Călin Popescu Tăriceanu: Astăzi încetează mandatul de premier al preşedintului Traian Băsescu

Fostul premier liberal, Călin Popescu Tăriceanu a făcut, astăzi, în plenul Parlamentului, apologia colegului său mai tânăr de la PSD, Victor Ponta, apreciind că, prin instalarea acestuia la Palatul Victoria , încetează de drept şi mandatul de premier al şefului statului.

“În sfârşit avem un prim ministru de-adevăratelea, adică astăzi îi încetează mandatul de prim-ministru domnului Traian Băsescu", a comentat Tăriceanu, în aplauzele asistenţei formate în cea mai mare parte din parlamentarii USL.

Fostul premier a ales să compare fostul guvern Ungureanu cu cel supus astăzi spre validare, apreciind că Ponta a dat dovadă de o cu totul altă atitudine decât cea cu care românii au fost obişnuiţi timp de trei ani şi jumătate de zile din partea fostelor cabinete.

“Prima constatare este legată de atitudinea total diferită pe care a avut-o candidatul la primul ministru şi cel de finanţe în relaţia cu FMI. O atitudone total diferită deceea ce am văzut în ultimii trei ani şi jumătate, una umilă. A-ţi putut anunţa reîntregirea salariilor în două trepte şi redarea banilor pensionarilor", a comentat Tăriceanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a criticat lipsa de competenţă a Guvernului Ungureanu, subliind faptul că “cea mai crasă lipsă de competenţă dovedită de guvernul debarcat săptămîna trecută era că nu ştia dacă poate da sau nu banii înapoi oamenilor".

Tăriceanu a punctat şi intrarea în normalitate la nivel guvernamental prin apartenenţa la corpul parlamentarilor a noului premier desemnat, dar mai ales independenţa acestuia în relaţia cu Cotroceniul.

“Ca să continuăm cu această idee de intrare în normalitate, avem un prim-ministru de-a adevăratelea. Astăzi î încetează mandatul de prim-ministru domnului Traian Băsescu, mereu încălcbnd atribuţiile constituţionale şi reuşind să facă praf rolul de mediator al preşedintelui. Să sperăm că e o zi de bun augur pentru români care merită o bună guvernare, receptivă la greutăţile pe care le traversează, care să redea demnitatea românilor", a conchis fostul premier.