Evenimentul Zilei > Social > CRIMINALA de la METROU a ajuns FRICA GARDIENILOR. Autoritățile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ la penitenciar
CRIMINALA de la METROU a ajuns FRICA GARDIENILOR. Autoritățile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ la penitenciar

CRIMINALA de la METROU a ajuns FRICA GARDIENILOR. Autoritățile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ la penitenciar

La jumătatea lunii decembrie a anului 2017, România rămânea înmărmurită după crimele de la metrou din Capitală. După o căutare intensă, Magdalena Șerban, autoarea asasinatului a fost prinsă, iar expertiza medicală a scos la iveală faptul că avea discernământul mult redus. Acum, chiar și închisă la Jilava, criminala de la metrou este ținută în condiții de maximă siguranță. Autoritățile sunt mereu în alertă.

Criminala de la metrou este văzută ca un deținut extrem de periculos. De fiecare dată când trebuie să iasă la aer, femeia este supravegheată în condiții de maximă tensiune din partea trupelor de intervenție, care sunt pregătiute pentru orice mișcare. Aceeași procedură este valabilă și pentru momentele în care Magdalena Șerban se deplasează la întâlnirie cu procurorii sau la secția de poliție.

 

„Mascaţii” închisorii, trupele de intervenţie, intră în alertă pe perioada deplasării sale. Grupa de intervenţie este anunţată imediat ce deţinuta este scoasă din celula specială, de protecţie, în care este închisă. Întotdeauna, doi sau trei luptători din grupa de ”Intervenţie” sunt în alertă în mod special pentru ea şi sunt pregătiţi să intervină în orice moment. În continuare, deţinuta este închisă singură, la ”burete” (n.r. celulă similară cu cele existente în spitalele de boli nervoase, cu pereţii tapetaţi cu materiale moi şi cu mobilier fără colţuri). E o procedură care se aplică în cazul deţinuţilor cunoscuţi ca fiind periculoşi”, au susținut surse din penitenciar pentru Libertatea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.