Editura Evenimentul si Capital

Crima de la metrou. Colega de azil a asasinei: „Magdalena trebuia dusă la balamuc!”

Autor: | | 5 Comentarii | 6209 Vizualizari

Zidurile albe ale adăpostului „Sf. Ioan” din Bucureşti se iţesc, morocănoase, la o azvârlitură de băţ de capătul tramvaielor, în vecinătatea staţiei de metrou Anghel Saligny.

Aici, la etajul întâi, într-una din odăile rezervate femeilor străzii, a locuit vreme de o lună Magdalena Şerban, femeia care şi-a pus semnătura pe una dintre cele mai atroce crime din Bucureştiul ultimilor ani. Despre cum se purta şi cum era percepută Magdalena de către azilanţi am aflat din gura Steluţei Ştefan, fostă colegă de palier cu asasina de la metrou. „O nebună, domne! Nu avea ce să caute aici, în adăpost, ci mai degrabă la ospiciu!”, ne-a mărturisit femeia de 60 de ani.

FOTO: Steluţa Ştefan

A locuit la etajul 1, în camera numărul 4

Confesiunile Steluţei Ştefan nu se opresc aici. „Eu stau în camera 8. Ea a fost cazată în camera 4 încă din prima zi în care a venit în adăpost, prin septembrie. Nu a stat mult că nu prea se înţelegea deloc cu nici una dintre femeile care locuiau alături de ea în cameră. Vorbea minute în şir, fără nici o noimă. De una singură. Nu prea era sociabilă, dar, dacă o prindeai în zilele ei bune, reuşeai să ai o discuţie civilizată cu ea”, mai adaugă interlocutoarea noastră.

Fişa psihologică a Magdalenei Şerban vorbeşte despre un om normal

Confirmarea faptului că Magdalena Şerban a locuit între zidurile Complexului integrat de Servicii Sociale pentru Adulţi „Sf. Ioan”, din Bucureşti, a venit şi pe cale oficială, din biroul directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, doamna Cosmina Simiean. „Magdalena Şerban a locuit în adăpost de pe data de 22 septembrie până pe 18 octombrie, când a spus că se întoarce în localitatea natală, Craiova. Când a venit i s-a întocmit o fişă de evaluare psihologică şi comportamentală din care a rezultat că: avea un apetit alimentar prezent, un randament util diminuat, adică o dispoziţie apatică, un ritm şi flux ideo-verbal aflate în limite normale şi o orientare corectă. Altfel spus, dădea impresia unui om absolut normal din punct de vedere psihic. În plus, era foarte curată, avea grijă de propria-i igienă. Era mult peste media celor care vin să apeleze de obicei la serviciile noastre”, ne-a mai mărturisit şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Problemele psihice ale Magdalenei au fost confirmate chiar de către mama sa, care a mărturisit faptul că fiica ei a fost internată la un spital de psihiatrie din Madrid. Nu este lipsit de interes nici faptul că asasina de la metrou fusese concediată de la magazinul unde se angajase casier cu doar câteva ore înainte să comită crima.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI