Evenimentul Zilei > Actualitate > Crima din Arad care a îngrozit România. Polițiștii au reconstituit imaginea fetiței omorâte cu brutalitate
Crima din Arad care a îngrozit România. Polițiștii au reconstituit imaginea fetiței omorâte cu brutalitate

Crima din Arad care a îngrozit România. Polițiștii au reconstituit imaginea fetiței omorâte cu brutalitate

Criminaliștii de la IPJ Arad au reușit să reconstituie imaginea fetiței ucise zilele trecute, chiar dacă chipul acesteia a fost ars.

Potrivit anchetatorilor, victima avea aproximativ 5-6 ani şi o înălțime estimată de 120 de centimetri. În plus, avea ochi căprui, păr şaten aproximativ de 25 cm.

Medicii legiști au stabilit în urma autopsiei efectuate că decesul copilei a suvernit înainte de a fi găsit, cu o perioadă estimată între 24 și 48 de ore.

În urmă cu două zile, un arădean care își plimba câinele a făcut o descoperire macabră. El a găsit piciorul unui copil, care i-a fost adus de câinele său. Imediat, în zonă și-au făcut apariția și criminaliștii care au descoperit cadavrul incendiat al unui copil. Cadavrul nu avea picioare, fiind cel mai probabil secționat de incendiul violent la care a fost supus.

Martorii au declarat că au văzut în urmă cu câteva zile un fum dens care venea din zona cimitirului, în apropirea căruia a fost găsit cadavrul copilului. Oamenii au crezut că cineva a dat foc la frunze și nu au dat importanță cazului.

Copila a fosat lovită cu brutalitate în zona capului

Procurorii din Arad susțin că până la această oră, nimeni nu a reclamat dispariția copilului. În plus, la autopsie au fost descoperite mai multe leziuni craniene care duc la ideea că minorul a fost lovit cu brutalitate. De altfel, cauza morții a fost stabilită de medicul legist, tocmai ca urmare a acestor lovituri în zona capului.

„Prin ordonanța din data de 1 noiembrie, am extins cercetările și sub aspectul infracțiunii de violență în familie. Am considerat că așteptând 48 de ore de la data în care se știa că avem imaginea reală cu caracteristicile fetei atât din față, cât și din profil, ca cineva să reclame că a dispărut o fetiță de 7 ani. Mi s-a părut nefiresc ca nimeni să nu reclame dispariția acesteia, așa că am considerat că poate fi extinsă urmărirea penală in rem pentru violență în familie, omor cu profanare de cadavre, în condițiile violenței în familie. Am lucrat împreună cu medicul legist pe care l-am inclus în echipa de cercetare și am stabilit că hematomul subdural acut, consecutiv traumatismului cranio-cerebral putea fi produs prin lovire cu sau de un corp dur. Cel mai probabil lovire repetată ori de perete ori de podea”, a declarat Pavel Palcu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad

Se studiază imaginile de la camerele de luat vederi

În zona respectivă există mai multe camere de luat vederi, care cu siguranță au înregistrat amănunte interesante pentru anchetă.

„În acest moment sunt depuse eforturi conjugate pentru identificarea cadavrului, pentru stabilirea identității persoanei, care, conform cercetărilor preliminare, se pare că a fost omorâtă prin lovire cu un corp contondent în zona capului”, a declarat procurorul Ruxandra Tarcea din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

După ce a ucis copilul, criminalul a incendiat cadavrul pentru a scăpa de urme. Cu toate acestea, cercetarea la fața locului a dus la descoperirea unor fire de păr, în mânuțele copilei.

Potrivit unor surse judiciare, acestea aparțin unei femei, sunt de culoare șatenă și au 25 de centimetri.