Evenimentul Zilei > Social > Creștinii așteaptă a doua venire a lui Isus Hristos. ”Acea zi nimeni nu o știe, nici măcar îngerii din cer, nici Fiul, ci doar Tatăl”
Creștinii așteaptă a doua venire a lui Isus Hristos. ”Acea zi nimeni nu o știe, nici măcar îngerii din cer, nici Fiul, ci doar Tatăl”

Creștinii așteaptă a doua venire a lui Isus Hristos. ”Acea zi nimeni nu o știe, nici măcar îngerii din cer, nici Fiul, ci doar Tatăl”

Creștinii devotați din întreaga lume așteaptă ziua întoarcerii triumfătoare a lui Isus Hristos. Înainte de răstignirea sa, Isus Hristos le-a spus ucenicilor Săi că se va întoarce într-o zi, deși "în acea zi sau oră nimeni nu știe, nici măcar îngerii din cer, nici Fiul, ci doar Tatăl", se spune în Biblie. Stephen Witmer, pastor al Pepperell Christian Fellowship din Pepperell, Massachusetts, de exemplu, crede că astfel de eforturi nu se potrivesc bine cu adevăratul mesaj al promisiunii lui Hristos.

Profețiile Bibliei despre a Doua Venire a lui Isus Hristos se desfășoară rapid în întreaga lume – cel puțin în conformitate cu afirmațiile bizare publicate de un blog de propagandă creștină. Autorii blog-ului au îndemnat creștinii să se pregătească pentru că „se apropie cu repeziciune” întoarcerea lui Mesia.

„Acea zi sau oră nimeni nu o știe, nici măcar îngerii din cer, nici Fiul, ci doar Tatăl”

Creștinii devotați din întreaga lume așteaptă ziua întoarcerii triumfătoare a lui Isus Hristos. Înainte de răstignirea sa, Isus Hristos le-a spus ucenicilor Săi că se va întoarce într-o zi, deși „acea zi sau oră nimeni nu o știe, nici măcar îngerii din cer, nici Fiul, ci doar Tatăl”, se spune în Biblie. Profețiile scrise în Sfânta Biblie vorbesc despre dezastre teribile, conflicte și cataclisme naturale care vor preceda a Doua Venire.

În Matei 24, Hristos Însuși a avertizat asupra războaielor și zvonurilor despre războaie, națiuni care se ridică împotriva națiunii, foamete și cutremure de-a lungul țărilor.

Isus Hristos a descris evenimentele terifiante care vor preceda sfârșitul lumii

Isus Hristos a descris aceste evenimente terifiante ca fiind începutul durerilor facerii, care va preceda sfârșitul lumii așa cum o cunoaștem. Grupuri de nișă de creștini cred că unele dintre aceste evenimente sunt deja desfășurarea astăzi. După ce pandemia de coronavirus a izbucnit la sfârșitul anului 2019, mulți au văzut-o ca pe un semn de boală și pestilență, prezise de Cartea Apocalipsei din Noul Testament.

Alții au susținut, într-un mod uimitor, că coronavirusul este doar vârful aisbergului, și calamități mult mai mari vor cădea pe Pământ în Zilele de Apoi. Autorii unui blog de propagandă creștină au susținut că acum semnele celei de -a doua veniri sunt vizibile și se apropie cu repeziciune.

Potrivit unei postări recente pe Bible Prophecy – Semnele Timpului, lumea se abate de la scopul propus de Dumnezeu. Autorii blog-ul lui, Duane și Shelley Muir din Williams Lake, Canada, a acuzat lumea de decadență societală, susținând că legalizarea drogurilor în unele părți ale lumii și persecuțiile creștine în altele, sunt profetice prin ele însele, pur și simplu.

Autorii au scris: „Va veni în curând un timp când Dumnezeu va pune capăt nebuniei și va judeca națiunile pentru încercarea de a crea o societate și o lume fără Dumnezeu în ea.” Blogul a citat apoi pasaje din Scriptură, inclusiv Apocalipsa 11, care vorbește despre mânia lui Dumnezeu pe Pământ. Pasajul spune: „Națiunile erau pline de mânie, dar acum a venit timpul mâniei tale”. „Este timpul să-i judecăm pe cei morți și să-i răsplătim pe slujitorii voștri, pe profeți, pe poporul vostru sfânt și pe toți cei care se tem de numele vostru, de la cel mai mic la cel mai mare”.

„Pocăiți-vă, atunci, și întoarceți-vă la Dumnezeu”

„Este timpul să-i distrugem pe toți cei care au cauzat distrugerea pământului.” Un alt pasaj citat din Faptele apostolilor 3 spune: „Pocăiți-vă, atunci, și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca păcatele voastre să poată fi șterse, pentru ca vremurile de înviorare să vină de la Domnul și pentru ca El să-L trimită pe Mesia, care a fost numit pentru voi, chiar pe Isus. Cerul trebuie să-l primească până când va veni timpul ca Dumnezeu să restaureze totul, așa a promis cu mult timp în urmă prin profeții săi sfinți”. Autorii blog-ul a spus: „Acea zi va veni în curând. Semnele timpului converg rapid”.

În afara interpretărilor stricte ale scripturilor, nu există nicio garanție reală că aceste profeții se desfășoară sau se vor desfășura vreodată. Mulți creștini cred că încercările de a încerca să prezică ziua întoarcerii lui Hristos sunt zadarnice. Stephen Witmer, pastor al Pepperell Christian Fellowship din Pepperell, Massachusetts, de exemplu, crede că astfel de eforturi nu se potrivesc bine cu adevăratul mesaj al promisiunii lui Hristos. El a spus: „Când așteptarea noastră pentru Isus se bazează pe promisiunea lui Dumnezeu, ne tragem încrederea din fiabilitatea celui care a făcut promisiunea”, relatează Express.co.uk.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.